ArchiefWiki Inklopdag 2013 - Werk aan de Wiki!

Gegevens evenement

ArchiefWiki Inklopdag 2013 - Werk aan de Wiki!

Tijd: Maart 25 2013 vanaf 12.00 to 18.00
Locatie: DiEP
Straat: Stek 13
Plaats: Dordrecht
Website of map: http://www.erfgoedcentrumdiep…
Soort evenement: inklopdag
Georganiseerd door: Archief 2.0
Meest recente activiteit: 21 Mrt 2013

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

De ArchiefWiki leeft als nooit tevoren! Maar een wiki moet wel bijgewerkt en up to date gehouden worden. Daar hebben we jouw hulp voor nodig. Daarom organiseert Archief 2.0 op maandag 25 maart 2013 in Dordrecht tussen 12u en 18u de vierde ArchiefWiki Inklopdag. Doe je mee?

Inklopklus 2013: semantiseren
Tijdens de vorige inklopdag in het Zeeuws Archief is het semantiseren van de ArchiefWiki ter hand genomen. Dat semantiseren maakt het mogelijk dat de informatie in de wiki op allerlei manieren kan worden gebruikt door andere partijen voor hun website, widgets, apps of publicaties. Dit is een omvangrijke klus en nog lang niet klaar. Daarom gaan we daar bij DiEP in Dordrecht verder mee aan de slag.

Meer informatie over de geplande werkzaamheden volgt binnenkort.

Op afstand meedoen
Als je niet naar Dordrecht kunt of wilt komen, dan kun je natuurlijk ook op afstand meedoen. Maar gezamenlijk inkloppen is ook een sociaal gebeuren. Je ontmoet collega’s uit het hele land en leert ze op een heel andere manier kennen. Er staan altijd wat bespreekpunten op de agenda, dus ook daar kun je je stem laten horen. En we sluiten de dag af met een gezamenlijk diner. Dat laatste is wel voor eigen rekening.

Schrijf je alvast in!
Wil jij een bijdrage leveren op de Inklopdag? Zet dan 25 maart alvast in je agenda en meld je aan via de speciale wikipagina.

Vergeet niet te vermelden of je gebruik maakt van je eigen laptop of liever een werkplek in gebruik neemt bij het Dordtse archief.

Als je wat vroeger komt, dan verzorgt Gastvrij DiEP een eenvoudige lunch. Laat ook even weten of je daar gebruik van wilt maken. En of je mee wilt doen aan het gezamenlijke diner.

Hopelijk tot ziens op 25 maart!

Prikbord

Opmerking

Meld je eerst aan bij Archief 2.0 om bij ArchiefWiki Inklopdag 2013 - Werk aan de Wiki! opmerkingen toe te kunnen voegen!

Word lid van Archief 2.0

Reactie van Luud de Brouwer op 19 Maart 2013 op 15.28

Klopt Iris, maar dat kun je meteen regelen als je je aanmeldt bij de ArchiefWiki. Je moet ook een account hebben om mee te kunnen kloppen, dus dat is altijd handig.

Reactie van Iris J.W. Savelkouls op 19 Maart 2013 op 14.56

Ik wil me wel aanmelden, maar kan dat niet alleen als je een account hebt bij de archiefwiki? 

Reactie van Luud de Brouwer op 19 Maart 2013 op 14.52

Hoi Iris, je kunt zeker op een later tijdstip binnenlopen en meedoen, geen probleem! Meldt je wel even aan als je wilt :)

Reactie van Iris J.W. Savelkouls op 19 Maart 2013 op 14.38

"Goed initiatief! Ik zou graag mee willen doen en het is ook voor mijzelf erg leerzaam. Helaas heb ik om half 12 een afspraak in Den Haag die minstens een uur duurt (vermoed ik). Ik hoop dus dat ik nog een stuk van de middag mee kan pakken? "

Reactie van Christian van der Ven op 13 Maart 2013 op 10.20

@Ernest: Een van de aandachtspunten die dag en daarna wordt om de werklijst en hulppagina's eens aan te pakken. Dat gaat er hopelijk ook voor zorgen dat er tussen inklopdagen in meer ingeklopt kan worden.

Reactie van Ernest Verhees op 11 Maart 2013 op 8.49

Ik was er graag bij geweest maar een volle agenda die dag verhindert dat. Ik hoor uiteraard graag over de plannen en werkzaamheden en kan misschien thuis nog wat doen, mochten jullie het die dag niet af krijgen.

Bijwonen (7)

Woont eventueel bij (2)

Niet bijwonen (1)

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden