Op 4 december reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit.

Als enige archiefdienst in Vlaanderen zijn we  genomineerd in de categorie ‘Tous Ensemble’. In deze categorie worden de beste activiteiten of toepassingen rond samenwerking en vrijwilligerswerkingen verkozen.  

 Stemmen kan tot 10 november


De Bib Web Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Bibliotheekschool van Gent voor de meest verdienstelijke websites en -toepassingen. Van 25 oktober tot en met 10 november kan er online worden gestemd voor deze prijs. De stemmen van het publiek (50%), de vakjury (25%) en de studenten van de bibliotheekschool (25%) bepalen het eindresultaat.De activiteiten van de vrijwilligers Archief en Erfgoed zijn heel divers.

Gestart met de inventarisatie, reiniging en het inpakken van de abdijbibliotheek is het werkveld ondertussen veel uitgebreider.  Verschillende vrijwilligers zijn  de akten uit de Burgerlijke Stand aan het inventariseren, zodat er snelle toegangen zijn voor genealogisch onderzoek. Gelijktijdig werden al heel wat oude registers gedigitaliseerd.  Niet alleen Burgerlijke Stand, maar ook parochieregisters, kerk-rekeningen, Registers Armenbestuur, enz. Documenten zijn vlotter raadpleegbaar, maar er wordt bovendien een veiligheidskopie gemaakt.

Belangrijke historische documenten uit het abdijarchief, fonds d’Ursel of kasteelarchief Marnix de Sainte Aldegonde worden gescand en geïnventariseerd. Nieuwe bronnen voor geschiedkundig onderzoek!

Collega archiefdiensten - Tous ensemble !!!!!

Weergaven: 16

Hierop reageren

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden