Van 27 tot en met 31 maart 2017 is een vertegenwoordiging van het Nationaal Archief op studiereis geweest naar de San Francisco-regio in Californië.

De aanleiding van het bezoek was de keynote-presentatie die Internet Archive-oprichter Brewster Kahle gaf tijdens de KVAN-dagen 2016 in Haarlem. Tijdens deze presentatie legde hij op een aanstekelijke en enthousiasmerende manier uit hoe Internet Archive te werk gaat bij het opnemen, beheren en beschikbaar stellen van born-digital en gedigitaliseerde informatie met als slogan: universele toegang tot alle kennis van de wereld.  Al snel na de presentatie ontstond het idee om met een afvaardiging van het Nationaal Archief naar San Francisco af te reizen om daar met eigen ogen te zien hoe aan deze enorme ambitie uitvoering wordt gegeven.

Omdat de afstand wel erg groot is voor een eendaags bezoek, is gezocht naar andere bedrijven in de Silicon Valley-regio die bezocht zouden kunnen worden om meer te leren over de omgang met grote hoeveelheden data, het scheppen van structuur in ongestructureerde informatie, het beschikbaar stellen van moderne digitale informatie, het archiveren van websites en sociale media en natuurlijk digitale bewaring/preservation.

Hieronder als bijlage het verslag van de studiereis.

Weergaven: 204

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Geen half werk, Jeroen! Bedankt!

Wat een fantastische reis vanuit het Nationaal Archief en uitgebreid en leesbaar verslag, Jeroen!

Stanford, IBM, Personal Digital Archiving en een woonboot.

Over linkrot en linkroest, zie Herbert van der Sompel, Los Alamos National Laboratory

Antwoorden op discussie

RSS

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden