Informatie

Archiefbibliotheken

Archieven hebben vaak een archiefbibliotheek. Wat willen archivarissen en archiefbezoekers van een archiefbibliotheek? Wie zijn die archiefbibliothecarissen nu eigenlijk? Heb je praktische vragen of info om uit te wisselen? Kom er bij!

Leden: 45
Meest recente activiteit: 17 Jun 2017

Forum

Toegankelijkheid archiefbibliotheek 7 antwoorden 

Hallo mede-beheerders van archiefbibliotheken, Ik ben werkzaam bij een kleine archiefdienst en heb onder andere het beheer van de bibliotheek- en documentatiecollectie in mijn takenpakket. De…Doorgaan

Tags: toegankelijkheid, bibliotheek

Begonnen door Ilse Jansen. Laatste reactie van Erik Visscher 21 Feb 2011.

Mais Flexis en OCLC 6 antwoorden 

Kan iemand mij iets zeggen ovder Mais Flexis en OCLC?Doorgaan

Tags: Flexis, Mais, OCLC

Begonnen door Jan Willem Klein. Laatste reactie van Jan Willem Klein 6 Jul 2010.

Bezuinigingen 1 antwoord 

Is er bij jullie sprake van bezuinigingen bij de archiefbibliotheek? En zo ja, waarop kan dan het best bezuinigd worden?Jan WillemDoorgaan

Begonnen door Jan Willem Klein. Laatste reactie van Joke Terra 10 Jun 2010.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Archiefbibliotheken om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Geke van de Kamp op 2 April 2014 op 21.00

Beste collega's,

Ik kreeg vandaag van een studiezaal bezoeker de vraag hoe vooroorlogse kopieboeken werden gemaakt. Hebben jullie enig idee waar ik dat kan vinden?

Dit is de definitie van een kopieboek:

Een kopieboek is een

a. Deel waarin afschriften van uitgaande brieven worden ingeschreven.

b. Band die door een pers op doorschijnend papier afgevloeide of met carbonpapier doorgedrukte afdrukken van uitgaande brieven bevat.

Toelichting
* * Het verschil met het brievenboek is dat in het brievenboek aantekeningen omtrent procedures, verbeteringen en parafen zijn opgenomen, terwijl het kopieboek afschriften zonder waarmerking bevat.

Reactie van Marjo Bakker op 7 Februari 2013 op 9.41

Hallo Eef,

Wees welkom! Het is een beetje stil in onze groep zoals je misschien gezien hebt maar mocht je een vraag hebben, advies willen of wat dan ook, gooi het in de groep.

Groet, Marjo (NIOD bibliotheek)

Reactie van Marijke Joustra op 8 Juni 2012 op 10.08

Hallo Nynke,

We willen ons gebied niet te groot laten worden omdat we bij toerbeurt de bijeenkomsten organiseren. Het is prettig als de reistijd niet te lang wordt. Maar inmiddels zijn er enkele deelnemers aan ons overleg afgevallen, dus misschien is het wel goed om een nieuwe provincie te verwelkomen. Ik ben ook benieuwd naar de racties van de andere deelnemers.

Groet, Marijke

Reactie van Marjo Bakker op 8 Juni 2012 op 9.44

Hallo Nynke,

om de groep niet te groot te laten worden, hebben we bij de oprichting van het overleg besloten om ons tot Utrecht, Noord- en Zuid-Holland te beperken. Maar nu je het zo vraagt, moeten we er misschien toch weereens over nadenken of dit principe nog steeds geldt. Ik wacht even de andere reacties af, als je het niet erg vindt. Wordt vervolgd en welkom bij de groep hier op Archief 2.0 in ieder geval!

Groet,

Marjo

Reactie van Nynke Dijkstra op 7 Juni 2012 op 16.08

Hallo collega's,

ik ben bibliothecaris bij het Zeeuws Archief en lees hier op het prikbord over een overleg van van archiefbibliothecarissen. Dat lijkt erg leuk en interessant. Mogen bibliothecarissen uit Zeeland hieer ook aan mee doen? 

groeten, Nynke

 

Reactie van Marjo Bakker op 4 Juni 2012 op 15.09

Beste bibliotheekcollega's,

Gaan jullie volgende week nog naar de KVAN-dagen? Zullen we een officiële Archiefbibliothecarissen get-together organiseren?

Maandag 11 juni, 14.30-15 uur (de koffie- en theepauze) bij de trap naast de garderobe?

Ik zal er in ieder geval zijn!

Reactie van Christian van der Ven op 18 April 2012 op 8.54

@Marjo: Leuk om zo iets van jullie overleg mee te krijgen. Interessant ook om de slides van Klaas Jan te zien. Zijn verhaal over de "informatiespecialist 3.0" komt - kort door de bocht - op me over als: 3.0 = 2.0 + (linked) open data. Dank voor de attendering op je blog en de slides!

Reactie van Marjo Bakker op 17 April 2012 op 9.39

Hi collega's,

Ik vond het heel jammer dat ik vorige week niet bij ons overleg kon zijn! Desalniettemin heb ik er toch wat over geschreven op mijn blog, met dank aan Marijke. Groet, Marjo

Reactie van Marjo Bakker op 15 April 2011 op 17.24
Beste collega's, heb op mijn (nieuwe) blog een klein verslagje van ons overleg van vorige week dinsdag geplaatst. Groet!
Reactie van Nathalie Schouten op 7 Juli 2010 op 17.00
Hallo,
Ik ben Nathalie Schouten en ik ben op zoek naar een baan in een bibliotheek in Den Haag voor minimaal 20 uur en maximaal 24 uur in de week. Ik volg de opleiding informatiedienstverlening en management aan de Haagse Hogeschool in deeltijd en heb onlangs mijn propedeuse daarvoor gehaald. Weten jullie een baan bij een bibliotheek in Den Haag
 

Leden (45)

 
 
 

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden