Webarchivering is een vrij nieuwe specialiteit is die -vooral door de dynamische aard van het web- nog behoorlijk in ontwikkeling is. Het delen van praktische kennis kan voor hen die actief zijn in dit vakgebied daarom zeer nuttig zijn. Er bestaan daar internationaal al diverse mailinglists voor maar die zijn doorgaans zeer specifieke rondom bepaalde software opgezet. De meer algemenere lijsten zijn vaak weinig praktisch van aard of van beperkt nut door de vrij grote verschillen in juridische context tussen de landen.

Een praktische mailinglist voor Nederlandse organisaties die zelf actief zijn (of willen worden) met webarchivering zou daarom toegevoegde waarde kunnen hebben. Naast het delen van kennis zou een mailinglist ook een eerste informeel begin kunnen vormen voor samenwerking, misschien wel om uiteindelijk te komen tot één virtuele Nederlandse webarchiefcollectie.

Goed, die Nederlands mailinglist webarchivering is er nu! Wees welkom om je aan te melden als jij of jouw organisatie ook werkt aan webarchivering. Je kan de lijst vinden op 
http://groups.google.com/group/webarchief-nl

Jaap Blom en René Voorburg
initiatiefnemers mailinglist webarchief-nl

Weergaven: 87

Berichten in deze discussie

Goed plan René.
Dank jullie wel voor dit initiatief, René! Toen ik voor het NIOD op zoek ging naar informatie over en mogelijkheden voor webarchivering kwam ik al snel bij de KB terecht, 't is goed nieuws dat de ervaring die bij de KB en elders wordt opgedaan nu in de interactieve vorm van een mailinglijst beschikbaar komt.

RSS

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2017   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden