Informatie

SNAAI

De Sectie Nieuwe en Aankomend Archivarissen en Informatiespecialisten (SNAAI) van de (KVAN) richt zich op studenten van archivistische opleidingen, recent afgestudeerden en nieuwe vakgenoten zónder specifieke beroepsopleiding.

Webpagina: http://www.kvan.nl/snaai.php
Leden: 51
Meest recente activiteit: 23 Jan

Welkom

Welkom op de groepspagina van SNAAI.


Via deze pagina kunnen SNAAI-leden makkelijk met elkaar in contact komen en kunnen we samen discussiëren over de plannen en activiteiten van SNAAI.

Laat gerust een berichtje achter op het prikbord!

Forum

SNAAI Scriptiemiddag

Ben jij student Archiefwetenschap, archivistiek, archiefassistent of heb je gewoon interesse in het vakgebied en de studies? Kom dan naar de SNAAI Scritpiemiddag op 3 november aanstaande!We hebben…Doorgaan

Begonnen door SNAAI 6 Okt 2016.

SNAAI Nieuwsbrief

SNAAI nieuwsbrief…Doorgaan

Begonnen door SNAAI 3 Feb 2016.

Het Gelders Archief zoekt aanstormend Archieftalent

Het Gelders Archief is op zoek naar een aankomende/net afgestudeerde archivaris die de organisatie voor een periode van 2 jaar kan versterken. Wij bieden jou een goede start van je loopbaan als…Doorgaan

Begonnen door Julia Romijn-Wixley 27 Nov 2014.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van SNAAI om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Bernadine Ypma op 8 Maart 2011 op 15.15

Beste Marjolijn,

 

het bestuur van de SNAAI bestaat uit twee reeds afgestudeerde bestuursleden (Archivistiek A en Archivistiek B) en twee nog studerende leden (Archivistiek A). Je veronderstelling dat er geen aan de HvA studerende bestuursleden zijn klopt. 

 

Ondanks dat we de datum wat ongelukkig hebben gekozen hechten wij er veel belang aan dat de UvA en de HvA studenten/studierichtingen bij onze activiteiten evenveel aandacht krijgen.

 

Vanaf heden hebben we een actief 2.0 beleid: we zijn actief op Archief 2.0 en hebben een twitteraccount waardoor iedereen mee kan denken met de SNAAI en ideeen kan aanleveren! We willen SNAAIérs dan ook oproepen hier zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Reactie van Marjolijn van Rooij op 8 Maart 2011 op 14.58
Wellicht een idee om er naar te streven om in het bestuur van de SNAAI ook altijd een student van Archivistiek B te hebben!? Ik krijg de indruk dat dat nu niet het geval is??
Reactie van Krista van Loon op 8 Maart 2011 op 14.52

Beste Marjolijn,

Dankjewel voor je reactie. Wij vinden het vervelend om te horen dat studenten Archivistiek B niet bij de scriptiemiddag kunnen zijn, want je hebt gelijk, deze middag was juist bedoeld voor studenten archivistiek A en B. We waren ons er niet van bewust dat Archivistiek B op deze vrijdag nog een lesdag heeft. Archivistiek A heeft in die week van maart de collegevrije week, helaas hebben we er bij onze planning niet voldoende bij stilgestaan dat het rooster van Archivistiek B hierop afwijkt.

 

Aan de datum van deze scriptiemiddag kunnen we jammer genoeg niets meer veranderen, maar we zullen bij onze volgende activiteiten beter letten op zowel de roosters van Archivistiek A als B. Hopelijk zien we elkaar bij een volgende bijeenkomst en heel fijn dat je ons hierop hebt geattendeerd!

Reactie van Marjolijn van Rooij op 7 Maart 2011 op 11.37

Beste Snaai,

Ik begrijp dat het lastig is om een datum te prikken voor bijeenkomsten, maar ik vraag me af of jullie rekening houden met de lesdagen van archivistiek B? Jullie richten je toch voornamelijk op studenten archivistiek A en B! Deze middag valt namelijk precies op de laatste lesdag van ons lesblok voor de tentamens, een lesdag die je niet kunt missen! Ik weet zeker dat ik en een aantal van mijn medestudenten archivistiek B graag hadden willen komen als het op een andere dag was gepland.

Reactie van Bernadine Ypma op 6 Maart 2011 op 12.53

Beste SNAAI leden, vergeet niet je aan te melden voor de scriptiemiddag 25 maart!

 


12.30-13.00     Ontvangst met koffie

13.00-13.45     Hella Timmermans-Brandt, ‘Kwaliteitszorg bij
archieven. Een vergelijkend onderzoek naar kwaliteitszorg bij
erfgoedsectoren.’ (Archivistiek A)
13.45-14.30     Willem Brouwer, ‘Email op orde? Onderzoek naar de
archivering van e-mail bij gemeentelijke organisaties.’ (Archivistiek
B)
14.30-14.45     Koffiepauze
14.45-15.30     Rondleiding door CODA door Mirjam Timmermans
15.30-16.15     Frans van der Horst, ‘Onderzoek naar de implementatie
van semantic web voor het Erfgoedhuis Zuidholland.’ (Archivistiek B)

16.15-17.00     Borrel

Heb je je nog niet aangemeld? Geef je dan snel op via snaai@kvan.nl

 

Leden (51)

 
 
 

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden