Artikel door Den.nl waarin er een "nieuwe" fase ontdekt wordt: web3.0

Zie DEN.nl voor het origineel....
http://www.den.nl/kennis/thema/semantischweb


"SEMANTISCH WEB / WEB 3.0 / WEB OF DATA
Terwijl veel erfgoedinstellingen de mogelijkheden van het Web 2.0 nog volop aan het ontdekken zijn, dient de volgende evolutie dient zich al aan: het Semantisch Web. DEN wil met dit kennisdossier erfgoedinstellingen een basiskennis aanreiken zodat zij de ontwikkelingen kunnen blijven volgen. Daarnaast worden enkele handreikingen gedaan hoe instellingen nu al rekening kunnen houden met het semantisch web."

Weergaven: 59

Berichten in deze discussie

Er blijft altijd veel te ontdekken in het digitale :). Gelukkig maar voor DEN ;).
En ik weet niet wat jouw ervaring is, maar ik merk toch nog vaak in gesprekken dat het semantisch web of web3.0 voor velen nog onbekend of dermate vaag is, dat mensen zich er weinig bij kunnen voorstellen.
De hoofdpagina van het nieuwe themadossier kun je beschouwen als startsein voor veel meer aandacht voor het semantisch web in 2010 door DEN. Wederom wordt vervolgd!
Goed initiatief van DEN. Ik denk wel, dat de 'evolutie' van Web 3.0 losgekoppeld moet worden van de ontwikkeling van Web 2.0. Het lijkt mekaar nu allemaal in lijn op te volgen en dat is natuurlijk maar een hele kleine waarheid.

Als je nu ook ergens Web 3.0 laat vallen, dan is de verzuchting vaak, dat men aan Web 2.0 nog nauwelijks toe is. Terwijl je ook zonder al die laatste verworvenheden al prima kunt nadenken over en toewerken naar een symantisch web.

Ik zag trouwens dat het DEN-dossier over Web 2.0 nog wel een link naar onze community kan gebruiken... ;-)

RSS

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden