Gids voor nieuwe leden

Nieuw lid van de Archief 2.0-community? Welkom!

We hebben speciaal voor jou handige tips en weetjes verzameld die je helpen bij het actief volgen van en deelnemen aan deze community.

Doel
In de Archief 2.0-community worden contacten gelegd, wordt kennis gedeeld, worden tips gegeven, worden initiatieven ontplooid... en er gebeurt nog veel meer! Archief 2.0 is een sociaal netwerk voor Nederlandse en Vlaamse archivarissen, maar andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom. Voel je vrij om via profielpagina's reacties voor andere leden achter te laten, nieuwe leden uit te nodigen, te reageren op het forum of zelf een discussie te starten, blogteksten te schrijven, video's toe te voegen, items te taggen, deel te nemen aan een groep of op een andere manier actief te zijn. Zoals je ziet: mogelijkheden genoeg!

Contact
Vragen? Opmerkingen? Problemen? Stuur een e-mail naar archief20@gmail.com of neem contact op met een van de beheerders.

Op de hoogte blijven
Er zijn verschillende manieren om heel eenvoudig alle activiteiten binnen de community te volgen. Je ontvangt regelmatig via e-mail een nieuwsbrief, je krijgt e-mailnotificaties voor discussies waaraan je deelneemt, maar je kunt ook doorlopend in de gaten houden wat er gebeurt. Gebruik je rss? Abonneer je dan op een of meerdere rss-feeds. Zit je op Twitter? Volg dan Archief 2.0 op Twitter.

Prikbord
Via het prikbord op je profielpagina (tab "Mijn pagina") kunnen andere leden van de community berichtjes voor je achterlaten. Reageer op die berichtjes door op de link "Reageer" te klikken onderaan ieder bericht. Je reactie wordt dan op het prikbord van de ander gezet, die daar via email van op de hoogte wordt gebracht.

Forum
Het forum wordt gebruikt om elkaar vragen te stellen en om naar meningen te vragen. Zelf een discussie beginnen? Prima! Start een discussie

Blogs
Op Archief 2.0 kan iedereen ook blogs schrijven. Je blog kun je gebruiken om verslag te doen van een congres waar je bent geweest, je ervaringen te delen over een project waaraan je hebt gewerkt, je mening te geven over een actueel onderwerp of wat je maar wilt. Andere leden kunnen op jouw blog reageren en zo delen we kennis. Schrijf een blog

Agenda
In de agenda plaatsen we berichten van evenementen of activiteiten in het land die een link hebben met archieven, zoals studiedagen en dergelijke. Bekijk de agenda

Zelf agendaberichten toevoegen? Fijn! Voeg een evenement toe

Bestandenbox
Via de bestandenbox delen we scripties, voorpublicaties van artikelen, onderzoeksrapporten, notities bij projecten en nog veel meer. Bekijk de bestandenbox

Zelf bestanden toevoegen? Stuur een e-mail naar archief20@gmail.com om je bestanden door te geven of vraag de inloggegevens aan om zelf bestanden toe te voegen.

Huisregels
Archief 2.0 wil niemand voorschrijven hoe hij of zij zich moet gedragen, maar 'sociaal gedrag' wordt wel gewaardeerd. Een foto is niet verplicht, maar maakt het wel transparanter. Deelnemen aan discussies is geen must, maar maakt het voor iedereen interessanter. Dat soort overwegingen... Voor de rest geldt vooral: experimenteer! Er kan weinig misgaan en er wordt niets van je verwacht. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt met het web. We laten hier iedereen in zijn waarde... En daar heb je dan meteen de enige huisregel hier! :-)

Veel plezier op Archief 2.0!

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden