Bennie Blom
 • 47, Man
 • Zevenbergen
 • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Bennie Blom

 • Gerrit Kouwenhoven
 • Kees Schabbing
 • Rob van Drie
 • Marie-France van Oorsouw
 • Ineke de Vries
 • Dick de Heer
 • Caspar Almalander
 • Sabine Niekel
 • Margriet van Gorsel
 • Conny Heemskerk
 • Lineke van den Bout
 • Ernest Verhees
 • Erika Hokke
 • Petra Links
 • Petra Schoen

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Bennie Blom heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

Welcome! Bennie

Profielgegevens

Plaats:
Zevenbergen
Website:
http://www.historischdagboek.nl

Video's van Bennie Blom

 • Video toevoegen
 • Alles weergeven

De blog van Bennie Blom

Basisinformatie Archiefinstellingen

In verband met organisatieontwikkelingen bij mijn eigen organisatie ben ik me gaan verdiepen in intergemeentelijke samenwerking op het gebied van archiefbeheer en -toezicht. Vooralsnog zie ik zelf meer in inhoudelijk organisatorische samenwerking/samengaan op het gebied van archiefbeheer en -toezicht dan multidisciplinaire samenwerking tussen archiefinstellingen en erfgoedinstellingen. In een …

Doorgaan

Geplaatst op 12 December 2011 om 8.21 — 1 commentaar

26,9 miljoen scans online

In het kader van 200 jaar burgerlijke stand had ik bedacht het wel en wee van de in 1811 aangegeven geborenen in mijn woonplaats (Zevenbergen) uit te zoeken. Inmiddels is 97% (97 van de 100) achterhaald. Het levert vele statistisch leuke info op. Zo zijn er 49 vrouwen en 51 mannen, gemiddelde leeftijd van de 97 is 40,5 jaar. De jongste werd slechts 5 dagen en de oudste 95 jaar. Velen blijven in de regio wonen maar er zijn er bij die weg gaan en voor eerst uit het zicht verdwijnen. En dan is…

Doorgaan

Geplaatst op 2 April 2011 om 14.00 — 4 commentaren

De archivaris en Open Standaarden en Open-Source

Wat moeten archivarissen en archiefdiensten nu met open standaarden en open source? In de rubriek "in het zonnetje gezet" van dit forum riep ik iets van dat je als archivaris positie moet innemen in de open beweging. Daarvan wil ik in dit blogartikel een tipje van de sluier oplichten als het gaat om open standaarden en open-source.…

Doorgaan

Geplaatst op 27 December 2010 om 20.15 — 11 commentaren

Is een archiefdienst een culturele instelling ?

In een richtlijn (2003-98-EG) van het Europees Parlement worden de aangesloten landen opgedragen tot implementatie van regels rondom hergebruik van informatie. Daarop

heeft de Nederlandse wetgever de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) aangepast door middel van een…

Doorgaan

Geplaatst op 23 November 2010 om 21.30 — 8 commentaren

Korte impressie van de Studiedag Virtuele Studiezaal in de Zeetoren (Hoek van Holland) 8 november 2010

Op maandag 8 november 2010 werd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland in samenwerking met de kring van Zuid-Hollandse Archivarissen een studiedag (De ins & outs van een virtuele studiezaal) georganiseerd op een mooie lokatie in Hoek van Holland met het doel tot informatieoverdracht en uitwisseling over…

Doorgaan

Geplaatst op 10 November 2010 om 12.57 — 2 commentaren

Prikbord (11 commentaren)

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Christian van der Ven zei op 1 December 2009 om 23.15...
Tja, da's een twijfelgeval. Vooralsnog zie ik het als twee zelfstandige diensten, die veel samenwerken. Ik zou zeggen: geef ze allebei een aparte pagina en maak ook (alvast?) een pagina voor Groene Hart Archieven aan, die niets meer doet dan uitleggen dat die beide diensten onder die noemer samenwerken, met links naar de afzonderlijke pagina's. Wie weet dat ze in de toekomst nog eens fuseren en dat de info van de beide aparte pagina's dan onder de noemer van 'locaties' op de pagina van GHA wordt opgenomen? Dat zit er toch wel in, vermoedelijk.
Christian van der Ven zei op 1 December 2009 om 19.12...
Super dat je zowat half Zuid-Holland eigenhandig in de wiki hebt gezet! :-)
Christian van der Ven zei op 18 November 2009 om 8.03...
Klopt, contextinformatie maakt dergelijke dagboekblogs inderdaad extra de moeite waard. Als je wat ervaring hebt opgedaan met dit project zou je daarover misschien een klein stukje op Archief 2.0 kunnen zetten? Als stimulans voor anderen zou dat heel goed zijn, denk ik. Er liggen nog zoveel van dit soort bronnen te wachten op een groot publiek. Maar omwille van een persmomentje wordt het toch te vaak een boekje - dat ligt voor een wethouder zo lekker in de hand - wat maar door een paar mensen kan worden gelezen natuurlijk.
Christian van der Ven zei op 17 November 2009 om 21.21...
Ha Bennie! Leuk idee, met dat dagboek online. Is dat een eigen initiatief? Of vanuit het archief?
Henk van Oosterhout zei op 12 Juni 2009 om 16.09...
Hoi Bennie,
Nou, dat zou mooi zijn, want ik heb nu alleen maar het door jou geprinte exemplaar van de stamboom, allemaal A-4-tjes aan elkaar geplakt. En dat is niet echt makkelijk te bekijken. Weet je waarom ik dit nu vraag? Sinds kort zit ik op fitness en daar kwam ik iemand tegen die ook Van Pas heet. Het blijkt nu een zoon van Albert van Pas te zijn, die hier vroeger bij ons op de straat heeft gewoond. Die staan ook in de stamboom, maar zijn heel ver weg (van een andere tak) toch wel familie. En die jongen is dus ook bezig met stamboomonderzoek van Van Pas. Dus als jij me die mailt kan ik hem ook weer blij maken.
Mijn e-mail adres is: henkvanoosterhout@wanadoo.nl
Alvast bedankt en wie weet tot mails of zo.
vrgr
Henk
Henk van Oosterhout zei op 11 Juni 2009 om 8.28...
Hallo Bennie,
Als het goed is, ben jij een jaar of 12 geleden bij ons in Waspik geweest met de stamboom van de familie Van Pas. Als dat zo is, dan zou ik graag van jou horen of die ook digitaal (op internet) is te zien? Ik hoor het wel van je.
Groeten, Henk van Oosterhout, Waspik
Albert Koevoet zei op 20 April 2009 om 10.15...
Hoi Bennie. Zou jij het leuk vinden om als respondent mee te doen aan een klein gebruikersonderzoek naar het grafisch ontwerp voor de nieuwe website van het Nationaal Archief? Dat willen we volgende week dinsdag (28 april) in Den Haag uitvoeren. Ik hoop dat je mee kunt en wilt doen, jouw ervaringen uit het onderzoek naar de online presentatie van de archieven in Nederland kunnen ons zeker verder helpen. Neem even contact met me op, mijn emailadres is voornaam.achternaam@nationaalarchief.nl (beetje versleuteld om spam te voorkomen)
Hartelijke groet,
Albert Koevoet
Christian van der Ven zei op 26 Augustus 2008 om 0.38...
Hoi Bennie. Je had in deze community aangegeven aan de studiedag op 27 oktober deel te zullen nemen, maar je zult je daarvoor dan nog wel ook even 'officieel' op moeten geven. Hier vind je de details. Hopelijk tot dan!
Luud de Brouwer zei op 9 Februari 2008 om 0.00...
Hi Bennie. Leuk om je te ontmoeten en spreken. Ik heb je wiki al bekeken, maar ik wil er nog een keer goed de tijd voor nemen. Zag er wel leuk uit!
Yvette Hoitink zei op 3 Januari 2008 om 12.44...
Hallo Bennie,

Leuk om je op Archief2.0 te zien. Het is volgens mij al minstens 10 jaar geleden dat we elkaar ontmoetten in het archief in Zevenbergen. Je was toen zo vriendelijk om me een enorm stuk verder te helpen met mijn stamboom. Inmiddels is het archiefwezen ook mijn beroep geworden, zoals je ziet!
Pieter zei op 22 November 2007 om 20.30...
Ha die Bennie,

Alles goed met jou en de kleine? Ik zit tegenwoordig bij het Nationaal Archief als teammanager NA4all. Een omvangrijk project waarin een nieuwe website en digitale dienstverlening wordt ontwikkeld.

Groet, Pieter
 
 
 

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2017   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden