Gerrit Kouwenhoven
  • Man
  • Epe, Gelderland
  • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Gerrit Kouwenhoven

  • Herre Jan Veenema
  • Sandy Marijnissen
  • Bennie Blom

Discussies van Gerrit Kouwenhoven

Corsa met inhoud vernietigen?
3 antwoorden 

Een van mijn gemeenten wil overschakelen op digitaal archiveren. De afgelopen jaren werkte men hybride. Het papieren archief was tot nu leidend. Dat papieren archief wil men gaan overbrengen. So far…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Jules Lauwerier 26 Jan.

What is in a name? Archiefdiensten moeten ergens "archief" in hun naam voeren
1 antwoord 

Zojuist (22 dec rond 18.30) zag ik Arie Slob, de nieuwe directeur van het Regionaal Historisch Centrum Overijssel, uitgebreid op tv. De firmanaam is een behoorlijk aantal keren genoemd, terwijl het…Doorgaan

Tags: archief

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Fred van Kan 27 Jan 2016.

Ik claim mijn naam

Hallo heeft iemand van jullie al eens een verzoek gezien van lieden die al hun informatie gewist willen zien uit bijv. GBA op basis van …Doorgaan

Tags: GBA

Started 1 Okt 2014

Verplichte aanstelling gemeentearchivaris
1 antwoord 

Naar mijn mening moet in de Archiefwet worden opgenomen dat elke gemeente een gemeentearchivaris aanstelt. Daarover schreef ik in mijn column in het laatste nummer (jrg 117 nr 7 blz 35). In Trouw las…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van henk sligman 24 Sept 2013.

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Gerrit Kouwenhoven heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Gerrit Kouwenhoven

Recente activiteit

Ingmar Koch heeft gereageerd op de discussie 'Corsa met inhoud vernietigen?'
"Helemaal eens met Leon."
11 Jan
Leon van oosterom heeft gereageerd op de discussie 'Corsa met inhoud vernietigen?'
"Als stukken in gedigitaliseerde vorm gebruikt zijn in processen, dan dienen deze stukken net zo goed gearchiveerd te worden als de papieren originelen. Dat is het nadeel van hybride werken, het vergemakkelijkt natuurlijk de werkprocessen enorm, maar…"
11 Jan
Gerrit Kouwenhoven is een discussie begonnen

Corsa met inhoud vernietigen?

Een van mijn gemeenten wil overschakelen op digitaal archiveren. De afgelopen jaren werkte men hybride. Het papieren archief was tot nu leidend. Dat papieren archief wil men gaan overbrengen. So far so good. Maar al jaren wordt het DMS Corsa gebruikt waarin scans van al die papieren stukken met metadata zijn opgenomen om toch al vast de afhandeling digitaal te kunnen doen. Daarmee is het een geweldig hulpmiddel in de toegankelijkheid. Is het wijs om dat allemaal weg te kieperen omdat het papier…See More
11 Jan
Christian van der Ven heeft gereageerd op de blogpost 'simpele vraag'
"Het kunnen beantwoorden van die vraag met een stamboom is een gat in de markt, dat heeft het verleden wel bewezen (alhoewel niet helemaal netjes). (En voor het overige voel ik met je mee hoor...)"
5 Jul 2016
Gerrit Kouwenhoven heeft geblogd

simpele vraag

"hallo ik zoek de stamboom van familie X... kan u mij daar aan helpen groeten Y"Kromme tenen, vriendelijk blijven, en netjes beantwoordenSee More
4 Jul 2016
Fred van Kan heeft gereageerd op de discussie 'What is in a name? Archiefdiensten moeten ergens "archief" in hun naam voeren'
"Toen ik in Arnhem kwam luidde de naam van het RHC al Gelders Archief. Daar was ik blij om, het is helder waar je voor staat. Alhoewel.... regelmatig wordt dan toch nog aan "oud papier" gedacht. Maar dan is het de blijvende uitdaging om te…"
27 Jan 2016
Gerrit Kouwenhoven is een discussie begonnen

What is in a name? Archiefdiensten moeten ergens "archief" in hun naam voeren

Zojuist (22 dec rond 18.30) zag ik Arie Slob, de nieuwe directeur van het Regionaal Historisch Centrum Overijssel, uitgebreid op tv. De firmanaam is een behoorlijk aantal keren genoemd, terwijl het programma daar overigens niet de nadruk op legde. Het woord "archief" is niet gevallen. We zagen Arie wel in een museum, maar weet Nederland nu op basis van dit programma dat Arie bij een archief gaat werken of denkt men nu dat het zoiets is als de IJsselacademie in Kampen? Jammer, gemiste kans. En…See More
22 Dec 2015
Gerrit Kouwenhoven heeft gereageerd op de discussie 'SOD 1'
"Ik heb in 1984 het diploma SOD 1 gehaald, maar dat vind je waarschijnlijk teveel historie. Toen leerden we hoe een typemachine in elkaar stak."
18 Feb 2015
Gerrit Kouwenhoven is een discussie begonnen

Ik claim mijn naam

Hallo heeft iemand van jullie al eens een verzoek gezien van lieden die al hun informatie gewist willen zien uit bijv. GBA op basis van www.ikclaimmijnnaam.nl  ?Bij de gemeente Epe ligt nu zo'n verzoek. Opnieuw een bestaand wiel uitvinden in het kader van een goeie beslissing hierop kost overbodige energie.See More
1 Okt 2014
Gerrit Kouwenhoven heeft gereageerd op de discussie 'Gemiddelde verblijfstijd (retentie) op website'
"Ik heb google analytics sinds twee dagen (weer) aangeslingerd. www.streekarchiefepe.nl Verblijftijd: 3.08 minuten. Misschien verbeeld ik me wel dat men bij ons snel vindt wat men zoekt :)"
19 Sept 2014
Gerrit Kouwenhoven heeft gereageerd op de discussie 'Aanvragen genealogisch onderzoek'
"Thomas, Ik denk dat je Vlaming bent? Eerlijk gezegd zijn wij hier op de Veluwe in Nederland door wat er allemaal op internet is gezet, dat stadium gepasseerd. Het aantal van dit soort aanvragen is ook drastisch verminderd. Mijn advies is dus: zet de…"
9 Jul 2014
Sandy Marijnissen heeft een bericht achtergelaten voor 'Gerrit Kouwenhoven'
"Dag Gerrit,   Leuk dat je mijn laatste column in het Archievenblad hebt gelezen en het in jouw woorden "goed gesproken" vindt. Archiefterminologie is voor de meeste niet-doorgewinterde (digitale) archiefbezoekers niet eenvoudig. Iets…"
7 Jul 2014
Gerrit Kouwenhoven heeft gereageerd op de discussie 'Nog een Geschiedenis van een Grote Gebeurtenis in 2014'
"In onze archiefbibliotheek berust een prachtig boekwerk Die Hanse in twee kloeke delen. Gekocht op een tentoonstelling over de Hanze in Hamburg. Met een bus met archivarissen uit Nederlandse hanzesteden waren we er heen gegaan. Die tentoonstelling…"
28 Feb 2014
Gerrit Kouwenhoven heeft gereageerd op de blogpost 'De opvallendste berichten in week 52'
""Geen tijd om voortdurend alle blogs en tweets te lezen? Geen nood,..." Inderdaad, nu ik behalve een website en twee blogs vul en twitter en nog veel meer wil bijhouden  bekruipt me het gevoel dat de wal het schip…"
31 Dec 2013
Gerrit Kouwenhoven heeft gereageerd op de discussie 'het archief van Hyves'
"Bert de Vries zei: "Als ik mijn eigen archief weg wil gooien, dan is het vreemd als iemand dat alsnog uit mijn garage zou halen omdat het interessant gevonden wordt."Vanuit je garage halen zou wel erg ver voeren, maar op het moment dat je…"
6 Dec 2013
Gerrit Kouwenhoven heeft gereageerd op de discussie 'het archief van Hyves'
"dat vinden we later wel terug in de archieven van de veilgheidsdiensten! Dat mag je hopen, het zit er wel in, maar de toegankelijkheid? nog los van de openbaarheid. Ik hoorde ook dat 9-11 wel vooraf in de hooiberg zat, maar dat de speld pas na…"
3 Dec 2013

Profielgegevens

Plaats:
Epe
Over mij:
Streekarchivaris van Epe, Hattem en Heerde sinds 1983
Website:
http://www.streekarchiefepe.nl

De blog van Gerrit Kouwenhoven

simpele vraag

"hallo ik zoek de stamboom van familie X... kan u mij daar aan helpen groeten Y"

Kromme tenen, vriendelijk blijven, en netjes beantwoorden

Geplaatst op 4 Juli 2016 om 14.40 — 1 commentaar

Prikbord (4 commentaren)

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Sandy Marijnissen zei op 7 Juli 2014 om 11.57...

Dag Gerrit,

 

Leuk dat je mijn laatste column in het Archievenblad hebt gelezen en het in jouw woorden "goed gesproken" vindt. Archiefterminologie is voor de meeste niet-doorgewinterde (digitale) archiefbezoekers niet eenvoudig. Iets waar ik wekelijks in mijn werk mee te maken krijg, wat mij ook de inspiratie gaf om er mijn column aan te wijden. Het zal bij het Streekarchief vast niet veel anders zijn? Ik ben wel geïnteresseerd in de problematiek met digitale bezoekers en digitaal beschikbaarstellen waar jullie mee te maken krijgen. Misschien heb je een interessant voorbeeld?

Christian van der Ven zei op 6 November 2012 om 22.02...

Gerrit, zojuist zag ik dat het registreer/aanmeldprobleem op de ArchiefWiki is verholpen door Tom. Registreren was tijdelijk door hem uitgeschakeld vanwege spamproblemen en hij heeft in de tussentijd gezocht naar een beter systeem.

Christian van der Ven zei op 29 Oktober 2012 om 21.32...

Gerrit, da's een goeie vraag. Vroeger was het "aanmelden/registreren", maar nu zie ik ook alleen nog maar "aanmelden". Dat is niet goed natuurlijk. Ga ik meteen achteraan.

Christian van der Ven zei op 8 Maart 2012 om 8.09...

Hallo Gerrit, welkom bij Archief 2.0! Je hebt je al meteen in de discussie gemengd, zie ik. :-) 

Speciaal voor nieuwe leden hebben we trouwens enkele handige tips verzameld, zodat je snel aan de slag kunt in deze community. Een goed begin is het toevoegen van een profielfotootje.

En als je nog vragen hebt, stuur me gerust een berichtje. Ik hoop van je te horen. Veel plezier!

 
 
 

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2017   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden