Henk van der Meer
  • Man
  • Groningen
  • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Henk van der Meer

  • Riemer Janssen
  • Helma Overeem
  • Yvonne Welings
  • Christian van der Ven

Groepen van Henk van der Meer

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Henk van der Meer heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Henk van der Meer

Recente activiteit

Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Open Data: deelnemers Noordelijke Archiefnetten geven goede voorbeeld' in de groep Archieven Portaal Europa
"Dat worden wel weer een stuk minder na de eerstvolgende gemeentelijke herindeling hier in Groningen ;-) De archieven van de gemeente Ten Boer en van het waterschap Noorderzijlvest zijn in beheer gegeven bij de Groninger Archieven. De toegangen op…"
23 Nov 2016
Henk van der Meer is lid geworden van een groep
Miniatuur

Digitale historische werkplaats

Groep voor het faciliteren van vervolgacties en het archiefatelier rond de digitale historische werkplaats/digitale onderzoeksomgeving en dienstverlening, opgericht naar aanleiding van de inspiratiedag digitale klantenkunde #DKK15See More
5 Jun 2015
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Reproductie volgens art. 24 van de Archiefregeling onder a. & b.'
"Beste Estrid, Ik heb het als volgt geïnterpreteerd. De apllicatie waarmee de documenten beheerd worden (b.v.  Decos of eDocs) hoeft niet per se de applicatie te zijn die nodig is om de archiefbescheiden te reproduceren. (bv. MS Word,…"
5 Mrt 2014
Henk van der Meer neemt deel aan een evenement
Miniatuur

Archieven Portaal Europa - Archieven.nl workshop in Nationaal Archief

Mei 12 2014 vanaf 10.00 to 16.00
Een introductie in het werken met de Archieven Portaal Europa - Archieven.nl koppeling, open voor vertegenwoordigers van alle Archieven.nl deelnemers.Locatie:Nationaal Archief - Beresteyn zaalPlanning:13:00 - 16:00 uurAgenda:Introductie en concept Archieven Portaal Europa (APE)Praktisch: wat en hoe in MAIS-Flexis in te richtenPraktisch: wat en hoe in het APE Dashboard in te…See More
3 Mrt 2014
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Reproductie volgens art. 24 van de Archiefregeling onder a. & b.'
"Het gaat hier om het zichtbaar (leesbaar) maken: Zie verder toelichting op art. 24: Artikel 24 In dit artikel gaat het om een beschrijving van de technische aspecten voor zover die relevant zijn voor het herleiden of reproduceren van…"
27 Feb 2014
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Waar blijven de digitale archivarissen?'
"Stand van zaken in Groningen: :-) U kunt de Groninger Archieven bellen wanneer u een vraag wilt stellen maar u kunt ook het (digitale) contactformulier gebruiken. Binnen twee werkdagen ontvangt u dan van ons een reactie."
12 Feb 2014
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Afstemming thematische acquisitieprofielen?'
"Ik heb inmiddels  iets meer informatie. Het onderwerp is op 27 februari  1992 besproken in het Convent van Rijksarchivarissen. In een bijlage staat een aanzet voor een globale verdeelsleutel, met betrekking tot particuliere archiefvormers…"
4 Feb 2014
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Afstemming thematische acquisitieprofielen?'
"Beste Tom, Een collega heeft mij eens verteld dat er in het verleden afspraken zijn gemaakt tussen de rijksarchieven in Nederland. Zo staat er op de website van het Utrechts Archief "Het Utrechts Archief is ook het landelijk centrum voor…"
30 Jan 2014
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'De klok en de klepel'
"In de productbeschrijving BSD (Basis Selectie Document) die op de website van het Nationaal Archief is te vinden staan in paragraaf 3.6 algemene selectiecriteria vermeld. Deze criteria zijn in 1997 door het Convent van Rijksarchivarissen vastgesteld…"
6 Jan 2014
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Eisen staat over te brengen overheidsarchieven'
"Zie de uitgave van de Rijksarchiefdienst/Pivot uit 1993: Om de kwaliteit van het behoud: normen 'goede en geordende staat'"
27 Nov 2013
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'citeertitels'
"Hier is door Eric Hennekam over gepubliceerd in het Archievenblad: Het gebruik van standaardnamen en -afkortingen in bronvermeldingen bij archiefonderzoek / Erik Hennekam. - Archievenblad / Nieuws voor Archieven, jrg. 108(2004), no.4,p.34-35. - ill."
24 Jun 2013
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Persoonsgegevens in een verenigingsarchief'
"Het lijkt mij discutabel of de Wet bescherming persoonsgegevens hier wel van toepassing is. De stukken zitten in een serie ingekomen stukken. Het is de vraag of dat wel onder het begrip "bestand" valt. Zie art. 1 onder c in combinatie met…"
22 Mrt 2013
Henk van der Meer heeft een video geplaatst

The Commons and Digital Humanities in Museums | Will Noel

On Wednesday, November 28, "The Commons and Digital Humanities in Museums" was hosted at the Graduate Center, CUNY by the CUNY Digital Humanities Initiative ...
7 Feb 2013
Henk van der Meer is lid geworden van een groep
Miniatuur

Archieven Portaal Europa

Wil je meer weten over het Archieven Portaal Europa? Of denk je er over om met je archiefinstelling content aan het portaal bij te dragen? In deze groep kun je nieuws verwachten van het project dat dit portaal runt (APEx), krijg je uitleg over het concept achter het portaal en de ideeën over de verdere doorontwikkeling er van (en kun je daarover desgewenst mee discussiëren)…See More
23 Jan 2013
Henk van der Meer neemt deel aan een evenement

Studiemiddag Sportarchieven buiten spel in Olympisch Stadion

Juni 7 2012 vanaf 13.00 to 17.00
In dit Olympische jaar vraagt het Platform Particuliere Archieven zich af: worden sportarchieven eigenlijk wel bewaard? Welk lokaal of regionaal archief bewaart het archief van de kegelclub of van de voetbalvereniging derde klasse C, de plaatselijke bond van duivenmelkers, de lokale korfbalvereniging? Zijn er archiefdiensten met een heus sportarchieven-acquisitiebeleid? En als sportarchieven al bewaard worden, wat is daarvan het historisch en maatschappelijk belang? Of komen ze alleen…See More
7 Jun 2012
Henk van der Meer heeft gereageerd op de discussie 'Briefhoofden verzamelen is als postzegels verzamelen'
"Ja, dat is ook een discussietechniek, de zaak in het belachelijke trekken en niet ingaan op de feiten. Feit is dat er verschillend wordt gedacht over de taak van archiefinstellingen en archivarissen. Ook is het een feit dat archiefinstellingen en…"
13 Jan 2012

Profielgegevens

Plaats:
Heiligerlee
Over mij:
Collectiebeheerder/Archiefinspecteur bij RHC Groninger Archieven

Video's van Henk van der Meer

  • Video toevoegen
  • Alles weergeven

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Christian van der Ven zei op 15 April 2010 om 19.26...
Hallo Henk! Welkom bij deze community!

Speciaal voor alle nieuwe leden hebben we enkele handige tips en weetjes verzameld, zodat je hier snel je weg zult weten te vinden.

En als je nog vragen hebt, laat het me even weten. Veel plezier! :-)
 
 
 

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2017   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden