Robert Gillesse
  • Man
  • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Robert Gillesse

  • Bert Nielsen
  • Leon van Oosterom
  • Hans Peter Ros
  • Walther Hasselo

Discussies van Robert Gillesse

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Robert Gillesse heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Robert Gillesse

Recente activiteit

Robert Gillesse is een discussie begonnen

DISH 2015 Call for proposals (verlengd)

Uitgesproken meningen meer dan welkom op 2015 editie van de DISH conferentie! Het thema "Money & Power" en onderliggende thema's over het afschudden van bescheidenheid, de noodzaak van gezamenlijke lobbies, het verlies van controle en verregaande gebruikersparticipatie, vragen om duidelijke en zelfs omstreden stellingnames. Je kunt een voorstel indienen (kost weinig tijd) op: http://www.dish2015.nl/call-for-proposals/.…See More
26 Aug 2015
Robert Gillesse heeft gereageerd op de discussie 'Onderzoek: Geen veilig versleuteld webverkeer mogelijk met meeste websites van archieforganisaties'
"Interessant Bob! Ter aanvulling over het belang versleuteld webverkeer (van http://openstate.pr.co/99689-onderzoek-geen-veilig-versleuteld-webverkeer-mogelijk-met-meeste-websites-van-de-overheid): "HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol…"
13 Apr 2015
Robert Gillesse heeft een evenement geplaatst

Studiedag: Auteursrecht goed geregeld in Museum de Lakenhal

September 30 2014 vanaf 10.00 to 17.00
Op dinsdag 30 september ben u van harte welkom op de studiedag Auteursrecht goed geregeld.Sectie Informatieverzorging Musea in Nederland (SIMIN) en Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) in Leiden organiseren samen een studiedag over de omgang met het auteursrechtelijke aspect van erfgoedcollecties. Op deze dag zal ook DE BASIS auteursrecht, een nieuw onderdeel van DE BASIS van DEN, worden gelanceerd.  Over auteursrecht is al enige tijd veel te doen. De Auteurswet dateert uit het…See More
22 Sept 2014
Robert Gillesse heeft gereageerd op de discussie 'embedded metadata'
"Misschien ons niet heel druk maken waar die data nu precies terecht komen - het is al heel wat dat we ze mee kunnen leveren met het object zelf. Als gezegd word ik erg enthousiast van wat je hebt gemaakt. Benieuwd hoe de  archieven daar over…"
16 Sept 2014
Robert Gillesse heeft gereageerd op de discussie 'embedded metadata'
"Oeps, dan mag ik natuurlijk eigenlijk niet header zeggen (zie mijn blog en commentaar daarop) maar ingesloten in het bestand. :-)"
15 Sept 2014
Robert Gillesse heeft gereageerd op de discussie 'embedded metadata'
"Wat prachtig Bob! Ik ben onder de indruk. Precies hoe je het zou willen - in de header en ook nog in tekstfile. Twee vraagjes: waar stop je nu precies de info in de header: in de ITPC of EXIF velden? En kan dit ook op basis van OAI-PMH? "
15 Sept 2014
Robert Gillesse heeft gereageerd op de blogpost 'Big Archives, big money. De spanning tussen digitale toegankelijkheid en digitale betaalbaarheid #kvan14'
"Dank voor dit mooi verslag! Op deze KVAN sessie had ik mij het meest verheugd omdat ik hier wel wat principieel vuurwerk had verwacht. Het bleef echter allemaal erg braaf en beleefd. Iedereen bereed zijn eigen stokpaardje en belichtte zijn eigen…"
19 Jun 2014
Robert Gillesse heeft gereageerd op de blogpost 'Hoe kies je (beheer)software?'
"Beste Tom, Lijntje hierbij gelegd. :-) Met het keurmerk erfgoedsoftware willen we inderdaad gelijkaardige zaken bereiken. Idealiter gaat het keurmerk zo werken dat je als afnemer een weloverwogen keuze voor een product kan maken. Nu wil het…"
4 Feb 2014

Profielgegevens

Plaats:
Haarlem
Over mij:
Werkzaam bij DEN (Digitaal Erfgoed Nederland) en oa bezig met digitalisering, duurzaamheid en bestandsformaten. Daarnaast hebben web 2.0 toepassingen mijn warme belangstelling.
Website:
http://www.den.nl

De blog van Robert Gillesse

Waar wil jij het over hebben op de Digitaal Erfgoed conferentie 2012?

Op de DE conferentie 2012 vindt er op maandagmiddag 3 december een zogenaamde 'unconference' sessie plaats, tussen 13.30 en 15.30 uur. Het idee van een dergelijke sessie is dat aanwezigen zelf de onderwerpen bepalen waarover zij willen praten.

Bezoek je de conferentie en denk je aan een dergelijke sessie te willen deelnemen? Dan zouden we - om enigszins beslagen ten ijs te komen - je nu al willen vragen enige ideëen te spuien. Rijp of groen, presentatie of demo,…
Doorgaan

Geplaatst op 21 November 2012 om 15.51

Prikbord (3 commentaren)

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Christian van der Ven zei op 6 November 2008 om 19.00...
Nou, Robert, het hoofdstedelijk stadsarchief timmert dan weer op allerlei andere fronten aan de weg hè. Dank trouwens voor je complimenten ten aanzien van onze studiedag. Fijn dat je er zo enthousiast over bent! Leuk om te horen.

En inderdaad jammer dat we niet even persoonlijk kennismaakten eerder deze week. Ik probeer zeker leden van deze community, die ik nog nooit echt heb ontmoet, altijd even aan te spreken. Een fotootje in het profiel helpt dan wel! ;-)

Maar zoals je zegt: het komt er vast nog eens van!
Christian van der Ven zei op 6 November 2008 om 16.28...
Welkom, Robert!

Een warme belangstelling voor web 2.0-toepassingen? Dan lijkt me dit een geschikte club voor je! :-)

Ik ben benieuwd wat het Amsterdamse stadsarchief op dat vlak allemaal doet, want daar kunnen we vast van leren.
Luud de Brouwer zei op 6 November 2008 om 12.00...
Hallo Robert,

Welkom bij deze community. Voor nieuwe leden hebben we een document met tips en weetjes.

Veel plezier!
 
 
 

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2017   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden