De organisatoren van de Twitteractie @AskArchivists hebben een nieuw evenement op Twitter bedacht: #loveheritage. Deze Twittermanifestatie vindt plaats op 14 februari: Valentijnsdag 2012.

In archieven en collecties berusten veel documenten die op enigerlei wijze met liefde te maken hebben. Denk maar eens aan gelegenheidsgedichten bij geboorte, huwelijk en overlijden, liefdesbrieven, prachtige handgemaakte kaartjes in een album amicorum, ansichtkaarten, prenten en tekeningen. Het hoeft niet alleen te gaan om de romantische liefde, maar ook liefde van een ouder voor zijn kind, met missen van geliefde familieleden die bijvoorbeeld in de koloniën wonen, de passie voor een bepaalde zaak of de adoratie voor een kunstenaar of artiest.

Het Twitterevenement #loveheritage is breed opgezet. Alle culturele instellingen worden uitgenodigd aan de Twitteractie deel te nemen: archieven, bibliotheken, musea, etc., Aan de organisatoren van @followalibrary, @followamuseum@followanarchive en @askacurator is gevraagd mee te doen en de Twitteractie #loveheritage onder de aandacht van hun volgers te brengen.

Als culturele instellingen items die op welke manier dan ook met liefde te maken hebben uit hun collecties delen, kunnen ze aan hun volgers laten zien wat ze over dit specifieke onderwerp in huis hebben. Op die manier kunnen culturele instellingen ook weer aandacht genereren voor hun erfgoedcollecties.

Je kunt items uit je collecties tonen via Flickr, Picasa, YouTube, Facebook, noem maar op. Stuur een tweet en verwijs naar de vindplaats van de items, en gebruik de hashtag #loveheritage.

Wie wil meedoen kan de naam van zijn instelling en de Twittergegevens invullen in het reactieveld van de blogpost over #loveheritage op het weblog van AskArchivists.

We hopen dat er veel culturele instellingen meedoen op 14 februari!

Charlotte Jensen (Kopenhagen, Denemarken) en Anneke van Waarden-Koets (Middelburg, Nederland).

Weergaven: 261

Reactie van Christian van der Ven op 5 Februari 2012 op 9.42

Prachtinitiatief weer, Anneke! Ik zal er maandag nog even over bloggen. Maar voorlopig heb ik alvast een Twitter-fountain op de homepage van Archief 2.0 gezet. En gebruik onze Twitter-account ook gerust om reclame te maken hè!

Het BHIC doet ook al mee, zag ik. Leuk!

Reactie van Petra Robben op 5 Februari 2012 op 10.19

Ha Anneke, superinitiatief! Lijkt op #collectievissen. Ik ga zeker twitteren met ons Peerke Donders Paviljoen- Museum voor Naastenliefde en onze Zusters van Liefde. 2College Cobbenhagen komt in het kader van themadag Liefde met drie klassen naar het Museum voor Naastenliefde.

Reactie van Anneke van Waarden-Koets op 6 Februari 2012 op 17.41

@Christian Ja, leuk om archieven op twitter weer in de schijnwerpers te zetten met zo'n actie. Zo te zien aan de reacties zijn de volgers van @followanarchive en @askarchivists weer erg enthousiast! Leuk dat je er over gaat bloggen en geweldig, die twitterfountain van #loveheritage op de homepage van Archief 2.0, dank je wel! Goed dat BHIC weer meedoet, en ik zag meer Nederlandse archieven die zich hadden aangemeld. Maar archieven kunnen natuurlijk ook meedoen zonder aanmelden, geen probleem.

@Petra, het lijkt inderdaad op #collectievissen, een geweldige actie waaraan ook allerlei verschillende soorten erfgoedinstellingen aan meedoen! We hopen dat #loveheritage ook veel breder wordt opgepakt dan archieven. Veel bibliotheken doen mee, de organisatoren van @followalibrary doen mee, en met de musea komt het vast ook nog wel goed. Leuk dat je op Valentijnsdag ook meedoet met het Peerke Donders Paviljoen. En een prachtig schoolproject om op 14 februari het Museum voor Naastenliefde te bezoeken. Veel plezier alvast met de voorbereidingen!

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden