Ik zat er al een paar dagen op te wachten, maar vanavond was het dan zover: het 800ste lid van de community Archief 2.0 heeft zich aangemeld. Een onwaarschijnlijk aantal waar de oprichter in zijn stoutste dromen niet aan heeft durven denken.

800 leden is veel voor een kleine beroepsgroep als de onze. Dat zovelen zich geroepen voelen om zich bij deze community aan te sluiten is fantastisch. Het toont ook aan, hoe klein de stap om aan te melden ook is, dat er bereidheid is om te veranderen, om je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden maar vooral ook een nieuwe houding.

De laatste maanden is de activiteit binnen deze community toegenomen. Steeds meer leden posten blogs of starten een discussie op het forum. Er komen steeds meer reacties op posts in deze community, het aantal groepen neemt toe, de agenda is steeds goed gevuld. Het lijkt er op dat archiefmedewerkers in Nederland en Vlaanderen wennen aan deze nieuwe manier van communiceren, ideeën uitwisselen, kennis delen en informeren.

Geweldig. Op naar de 1000! :)

Weergaven: 48

Reactie van Christian van der Ven op 12 Oktober 2010 op 23.58
Amen.

Je bewering aan het einde van de eerste alinea klopt: wie me een paar jaar geleden had gezegd dat we de 800 leden zouden halen, die had ik voor gek verklaard. Inmiddels is de focus wel wat breder geworden natuurlijk. Aan de andere kant: misschien is dat niet waar, en is de oorspronkelijke focus gewoon meer mainstream, geworden. ;-)

Hoe dan ook: inderdaad een onwaarschijnlijk aantal. En helemaal mooi dat ik ook je andere constatering kan onderschrijven: leden worden steeds actiever!

Mooi is dat. Daar wordt een archivaris blij van, zeker als het tijdens een vakantie gebeurt.
Reactie van Mariëtte van Selm op 13 Oktober 2010 op 0.12
Natuurlijk sluit ik me geheel bij de vorige sprekers aan, maar tegelijk lijkt me dit ook een gelegenheid voor een dankjewel in hun richting en die van anderen die achter en voor de schermen deze community de moeite waard maken om lid van te zijn. Dank voor alle tijd en energie die jullie hierin steken! 't Is fijn om 'ergens naartoe te kunnen' na afloop van een 23-Dingen-cursus en praktijkervaringen te kunnen delen met andere Web2.0-minded archieflui!
Reactie van Anneke van Waarden-Koets op 13 Oktober 2010 op 9.12
Proficiat met de 800!
Die toename waar Luud over schrijft, wordt, denk ik, mede veroorzaakt door de 23archiefdingen cursus, waar Mariëtte ook over schrijft. Het zou goed zijn als alle archiefmedewerkers de cursus zouden volgen, zodat Archief 2.0 de grootst mogelijke bekendheid krijgt. Mensen kunnen dan natuurlijk altijd nog kiezen om zich wel of niet aan te melden, om te lurken of actief mee te doen, maar het volgen van 23archiefdingen cursus geeft in ieder geval de mogelijkheid om eens rond te kijken op Archief 2.0 als je van het bestaan ervan nog niet op de hoogte was voordat je de cursus volgde.
Ik heb binnen mijn archiefdienst voorgesteld om de mogelijkheid en wenselijkheid eens te onderzoeken voor het aanbieden van een cursus 23archiefdingen aan medewerkers van alle Zeeuwse archiefdiensten. Mocht er animo voor zijn, zou dat kunnen leiden tot een toename van Zeeuwse archiefmedewerkers op Archief 2.0. en wellicht ook twitter en andere sociale netwerken. Dat zou leuk zijn! ;-)
Reactie van Yvette Hoitink op 13 Oktober 2010 op 9.59
Ik sluit me helemaal aan bij Mariette, een pluim voor Christian, Luud, Tom en de andere mensen die zoveel achter de schermen doen om Archief2.0 zo'n succes te maken!

@Anneke Bij het Nationaal Archief doet iedere medewerker de cursus 23 archiefdingen, niet alleen de archivarissen maar ook bijvoorbeeld de managers en de secretaresses. Erg leuk om te zien wat voor nieuwe ideeen dat oplevert!
Reactie van Anneke van Waarden-Koets op 13 Oktober 2010 op 21.20
@Yvette, bij het Zeeuws Archief ook. Met archiefmedewerkers bedoel ik iedereen die bij het archief werkt, niet alleen archivarissen.
Reactie van Alice van Diepen op 15 Oktober 2010 op 21.49
Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal aan initiatiefnemers en harde werkers aan deze site. Het lukt mij niet om heel actief mee te doen maar kijk met plezier regelmatig de inhoud na. Misschien goed om te weten dat medewerkers van Archief Eemland samen met collega's van het Utrechts Archief de cursus 23 archiefdingen gaan volgen. Zo komen we nog wel eens aan de 850!!!
Reactie van Christian van der Ven op 26 Oktober 2010 op 15.46
@Mariëtte: Dankjewel en ook applaus voor jezelf! ;-) Al 'ons' harde en vele werken is namelijk in z'n geheel niks waard zonder de bereidwilligheid van vele leden, zoals jijzelf, om mee te willen doen aan discussies, om hun kennis te willen delen via blogposts en om op andere manieren actief te zijn binnen Archief 2.0.

@Anneke: De cursus heeft inderdaad ook weer voor een 'boost' gezorgd, net als alle andere activiteiten (studiedagen bijvoorbeeld). Er zijn steeds meer archiefdiensten die de cursus volgen - kijk hier maar eens (onderaan). Leuk initiatief trouwens om cursisten te 'ronselen' onder andere Zeeuwse archiefdiensten!

@Yvette: Ik ga nu de coaching verzorgen voor collega's van het Bossche stadsarchief en ook daar doet de hele organisatie mee. Ben benieuwd of de dynamiek dan anders is, dan wanneer 'inhoudelijke' medewerkers meedoen.

@Alice: Fijn dat je in ieder geval laat weten dat je een vaste 'lurker' bent. ;-) En misschien meng je je toch nog wel eens in een of andere discussie - voor je het weet ga je het nog leuk vinden ook!
Reactie van Christian van der Ven op 26 Oktober 2010 op 15.49
Ik bedoelde: "...dan wanneer ALLEEN 'inhoudelijke' medewerkers meedoen."
Reactie van Anneke van Waarden-Koets op 27 Oktober 2010 op 22.48
@Christian Mooi lijstje! Hopelijk komen daar dan nog wat Zeeuwse archiefdiensten bij ;-) Succes met het coachen van de Bossche collega's!

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2017   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden