Archief 2.0 gaat op 10 maart migreren naar KIA > update: verschoven naar 20 april

Update: Verhuizing Archief 2.0 verschoven

Dag allemaal,

Vandaag was de dag die je wist dat zou komen: Archief 2.0 zou zijn verhuisd naar het Kennisnetwerk Informatie en Archief KIA (kia.pleio.nl) maar Archief 2.0 is hardnekkiger dan we denken :-)

We willen wat extra de tijd nemen om alles goed te testen. Komen alle discussies mee? Missen we geen reacties? Zijn er geen profielen verloren gegaan? Alle plaatjes nog present? Dat soort dingen.

Er zal nu gemigreerd worden vanaf 20 april. Vanaf 23 april kun je dan ook voor al je (oude) Archief 2.0-zaken op KIA terecht.

Dat laatste kan trouwens nu al.

Zo vind je op KIA (wel even inloggen) sinds afgelopen week verslagen, foto's, slides en filmpje van de studiedag 'ken je klant' op maandag 5 maart in Amersfoort.

En is JONG Archivarissen inmiddels gestart met hun vacaturebank (waaronder die voor medewerker dienstverlening bij het BHIC. Niets voor jou?)

Nou goed, we nemen nog een mooie maand extra afscheid van Archief 2.0.

Vriendelijke groet,

Christian

Dag allemaal,

In september informeerden we je over het feit dat Archief 2.0 gaat migreren en wel naar KIA, het Kennisnetwerk Informatie en Archief. Daarin werken Nationaal Archief, KVAN/BRAIN en Archief 2.0 samen aan kennisdelen.

De definitieve migratie staat gepland van 10 tot 12 maart.

Op 10 maart wordt de content vanuit Archief 2.0 geëxporteerd, op 11 maart wordt deze in KIA geïmporteerd en vanaf maandag 12 maart kan er dan weer gewerkt worden, maar dan op KIA. Let op, want alles wat je ná 9 maart op Archief 2.0 doet, wordt dus níet gemigreerd.

Hieronder volgt meer informatie over wat er gaat gebeuren, wat niet en wat het resultaat zal zijn:

Wordt Archief 2.0 gearchiveerd?
Jaja, we blijven tot slot archivarissen, dus first things first: van de huidige netwerksite Archief 2.0 wordt allereerst nog met behulp van Archive-It een volledige backup gemaakt, die beschikbaar komt via de Wayback Machine van Internet Archive. Zo blijft (op enkele pixels na) álles bewaard wat vanaf 7 juni 2007 op deze website is geblogd, bediscussieerd en wat al niet meer.

Wat migreert er mee?
Daarna volgt de daadwerkelijke migratie van Archief 2.0 naar KIA. Dit geldt in ieder geval voor de blogs en het forum en ook voor de nog actieve groepen of groepen met waardevolle content voor bestaande kennisplatforms op KIA. Ook alle video’s worden gemigreerd, maar die komen pas later dit jaar op KIA beschikbaar.

Jouw account
Ook alle gebruikersaccounts worden overgezet. Maar wat nu als je zowel op Archief 2.0 als op KIA een account hebt?

Als beide accounts aan hetzelfde e-mailadres zijn gekoppeld, dan worden deze accounts samengevoegd, waarbij je KIA-inlog en wachtwoord blijven bestaan.  Als de accounts aan verschillende e-mailadressen zijn gekoppeld, dan is het handigste dat je tussen nu en 10 maart van een van beide accounts het e-mailadres verandert, zodat ze daarna hetzelfde zijn. Anders krijg je simpelweg twee accounts op KIA: je al bestaande KIA-account en je gemigreerde Archief 2.0-account.

Als je Archief 2.0-account wordt overgezet en dit wordt niet samengevoegd met een KIA-account, dan krijg je vanuit KIA een mailtje met link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Je Archief 2.0-wachtwoord wordt dus níet overgezet.

Wil je dat jouw account níet wordt gemigreerd naar KIA? Dan kun je jezelf, tot het moment van de daadwerkelijke migratie op 10 maart, uitschrijven als lid van Archief 2.0. Onderaan op je profielpagina vind je een link om het netwerk te verlaten.

Let op! Bij het verlaten van Archief 2.0 krijg je de optie om ook je content (bijdragen aan discussies etc.) al dan niet te verwijderen. De keuze is aan jou, maar we willen je - zeker als archiefprofessional - verzoeken om je content op het netwerk te laten staan, zodat het ‘archief’ van Archief 2.0 compleet blijft, discussies leesbaar etc. (Sommige content zal bovendien hoe dan ook niet kunnen worden verwijderd, denk aan groepen of discussies die je bent gestart, maar ook door anderen worden gebruikt.)

Wat migreert er níet mee?
Niet álle content van het huidige Archief 2.0 migreert mee naar KIA. Denk bijvoorbeeld aan alle oude evenementen en vacatures. Op KIA is uiteraard wel in een agenda en vacaturebank voorzien, maar die worden dus niet met terugwerkende kracht tot 2007 gevuld met geschiedenis.

Ook migreren veel groepen dus niet mee naar KIA, namelijk groepen waar al heel lang geen activiteit meer heeft plaatsgevonden. Ook prikbordberichtjes op profielpagina’s en enkele andere minder belangrijke vormen van inhoud verhuizen niet mee.

Gelukkig hebben we het archief nog! :-)

En dan?
De url archief20.org (en zoveel mogelijk directe links naar alle content!) zal vanaf 12 maart doorverwijzen naar kia.pleio.nl. Vanaf dan leeft Archief 2.0 door in dit nieuwe kennisnetwerk.

Ik vertrouw erop dat de migratie soepel verloopt - hij is goed voorbereid en getest - en dat we elkaar op KIA weer zullen ontmoeten of elkaar zelfs alweer ontmoet hebben.

Vragen?
Heb je vragen over de migratie? Of mis je naderhand iets belangrijks? Stuur dan een mailtje naar info@kia.pleio.nl

Tot slot...
Persoonlijk ben ik blij dat Archief 2.0 een second life krijgt in KIA. Ik sluit daarom af met een favoriet citaat: “altijd als je denkt dit is het einde, sta je op de grens van wat begint”

Bedankt allemaal, voor een dikke 10 jaar Archief 2.0! En tot ziens op KIA.

Vriendelijke groet, mede namens Chantal Menting (KVAN/BRAIN),

Christian

Foto: Archivaris Henk Essink verhuist archieven in de jaren '60 nog per bakfiets. Inmiddels doen we dat niet meer hoor (collectie BHIC, fotonr. LVC0098).

Weergaven: 210

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden