In aanloop naar de Archief 2.0 pre-conference richten we onze blik op de toekomst van Archief 2.0. Waarheen? Waarvoor? We vroegen het aan meer en minder actieve leden van de community. Deze week: Eric Ketelaar

Wat doe je?
Ik ben emeritus hoogleraar Archiefwetenschap, als onderzoeker nog werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, aan Monash University Melbourne en "free lance".

Hoe ben jij actief als Archivaris 2.0?
Zojuist met een geweldig gemotiveerd projectteam van Doxis gewerkt aan een filmpje over Ambtenaar 2.0, Overheid 2.0 en Informatiemanagement 2.0. We gaan met dat filmpje de boer op, om belangstelling te wekken voor record formation 2.0 en om - met gebruikmaking van de wisdom of the crowd - goede oplossingen te vinden.

Wat betekent Archief 2.0 voor jou?
Archieven zijn altijd al "sociable media" geweest, maar dankzij moderne ICT kan dat nog veel meer uitgebuit en uitgebreid worden.

Wat zijn je dromen voor Archief 2.0?
Ik hoop dat er meer naar het front end van record formation (en dus van archive formation) wordt gekeken, dus Archief 2.0 niet beperken tot het "historische" archief. Dat bovendien koppelen aan de trends van personalisatie en mobiliteit.
Afgelopen maandag 17 mei gaf ik voor het Nationaal Archief een presentatie Ambtenaar 2.0: vijand of vriend van het archief? die via Slideshare ter beschikking is gekomen: zie mijn pagina op LinkedIn.

Weergaven: 50

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden