In aanloop naar de Archief 2.0 pre-conference richten we onze blik op de toekomst van Archief 2.0. Waarheen? Waarvoor? We vroegen het aan meer en minder actieve leden van de community. Deze week: Albert Koevoet

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Albert Koevoet, sinds eind 2007 lid van Archief 2.0. Bij het Nationaal Archief werk ik als teammanager NA4all aan de bouw van de nieuwe website en nieuwe digitale dienstverlening. We doen dat zo veel mogelijk in Open Source. Per 1 oktober loopt mijn contract bij het NA af, maar ik hoop tegen die tijd een andere baan in de erfgoedsector gevonden te hebben.

Hoe ben jij actief als Archivaris 2.0?
Ik ben van origine dan wel geen archivaris maar bedrijfseconoom, maar kan deze vraag best beantwoorden :-)
Ik houd actief een website bij over de schrijver A. den Doolaard, ik blog, twitter, en blijf verder bij via RSS. Samen met Christian gaf ik vorig jaar op de KVAN-dagen een presentatie over webcare. Mijn werk is er onder andere op gericht om online meer interactie mogelijk te maken tussen het Nationaal Archief en haar bezoekers. Daarvoor moet niet alleen de techniek op orde zijn, maar ook de mentaliteit en cultuur. Dat is alles bij elkaar best een lastige klus!

Wat betekent Archief 2.0 voor jou?
Via Archief 2.0 heb ik op een geweldige manier kennis kunnen maken met het neusje van de zalm op archiefgebied in Nederland. Ik vond het geweldig om te ervaren dat je ook als niet-archivaris gewoon geaccepteerd wordt en mee kunt denken en -doen. Inmiddels heb ik ook aardig wat leden van de Archief 2.0-community ‘in real life’ ontmoet, en dat zorgt dan al snel voor leuke gesprekken omdat je elkaar al een beetje kent.

Wat zijn je dromen voor Archief 2.0?
Delen. Iedereen die leuke dingen doet op archiefgebied, en dat hoeft echt niet persé Web 2.0-gerelateerd te zijn, zou tijd vrij moeten maken om dat met de community te delen.

Maar laat ik de hand in eigen boezem steken, het kost tijd en die neem ik er zelf ook niet altijd voor. Ik zette al eerder iets online over de keuze voor en onze ervaringen met het CMS Drupal. Maar ik zou ook al iets hebben kunnen melden over mijn ervaringen met het opzetten van een site die voldoet aan de webrichtlijnen. Of mijn eerste indruk melden van het experimenteren met Google AdWords, of vertellen over de vele obstakels bij het laten ontwikkelen van een generieke commentaarfunctie, of over de transcriptiemogelijkheid die bezoekers van de nieuwe site krijgen bij scans van archiefstukken, of...

Oeps. Da's best veel werk. Maar wanneer er belangstelling voor is, ook weer leuk en nuttig. Daarom deze oproep aan de leden en bezoekers van Archief 2.0: laat me even weten (via een reactie onder dit artikel, via Twitter of IRL) waar je de meeste interesse in hebt, dan maak ik daar binnenkort gewoon tijd voor. En heb je vragen over het NA4all-project of iets anders? Laat maar horen!

Weergaven: 66

Reactie van Petra Links op 26 Mei 2010 op 14.41
Dank je voor je interview. Leuk om eens iets meer te weten te komen over de mensen die betrokken zijn bij het NA4All-project. Mocht je nog een keer tijd hebben, dan zou ik erg geïnteresseerd zijn in een bijdrage over je ervaringen met de webrichtlijnen. Hartelijke groeten :)
Reactie van Albert Koevoet op 26 Mei 2010 op 22.07
Petra (en anderen die al via Twitter reageerden), bedankt voor je reactie. Ik ga eens broeden op een bijdrage over de webrichtlijnen. Zijn er nog specifieke zaken die je daarbij aan de orde wilt hebben?
Reactie van Christian van der Ven op 26 Mei 2010 op 22.49
Pfff... Ben ik een keer een avondje offline, is de poll van Albert alweer voorbij! Ik vond álle onderwerpen wel interessant!! ;-) (Serieus: de webrichtlijnen zijn een mooi onderwerp - over die transcriptiemogelijkheid is volgens mij ook veel interessants te vertellen.) Dank alvast voor je bijdrage! :-)
Reactie van Albert Koevoet op 27 Mei 2010 op 9.29
Haha, de poll staat nog gewoon open, hoor! Wat wil je weten over de transcriptie? Wanneer je daarvan een demo krijgt te zien? 21 mei 2010! ;-)
Reactie van Luud de Brouwer op 27 Mei 2010 op 12.27
21 mei 2010? Dat heb ik dan alweer gemist. Wanneer is de volgende demo?
Ik ben vooral geïnteresseerd in die transcriptietool en de generieke commentaarfunctie. Worden die operationeel in de nieuwe site van het NA?
Daar wil ik graag een keer naar kijken en over praten!
Reactie van Albert Koevoet op 27 Mei 2010 op 20.48
@Luud: Vorige week was Christian bij het NA en toen kon ik het niet laten hem een blik op de nieuwe site te geven, inclusief de transcriptietool. Zowel de transcriptie als de commentaarfunctie komen in de nieuwe site, beide wel specifiek in Drupal. Geef maar een seintje als je eens in Den Haag bent en een uurtje over hebt!

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden