Archief 2.0 is een digitaal platform waarop mensen die in, met en voor archieven werken met elkaar in contact kunnen komen.

 

Archief 2.0 is ook te vinden op twitter. Via de account @archief20 worden volgers op de hoogte gesteld van updates van allerlei activiteiten. Veel gebeurt automatisch en wat niet automatisch gaat wordt getwitterd door Christan en Anneke.

 

Omdat Archief 2.0 een platform van mensen die in, met en voor archieven werken is, lijkt het mij toepasselijk om als achtergrond afbeeldingen van hen te publiceren, afkomstig uit de beeldcollecties van de archieven.

 

Vandaag is de vertrouwde achtergrond van @archief20 dan ook gewijzigd.

De nieuwe afbeelding is een aquarel getiteld 'Archivaris Jacobus Perrels (Schoondijke 1864 - Veere 1931) in het stadhuis van Veere'. De afbeelding is omstreeks 1920 vervaardigd door Johan Paul Constantius Grolman (Utrecht 1841 - Den Haag 1927). De aquarel berust in de verzameling van de gemeente Veere, het inventaris nummer is GV45.

 

De afbeelding is onder meer afgebeeld in het boek Een bijzonder huis op een bijzondere plek. Het Van de Perrehuis in Middelburg en zijn omgeving (2000) in het hoofdstuk over de voorgangers van de directeur van het Zeeuws Archief. De aquarel is eigendom van de stadhuiscollectie Veere, die door Zeeuws Archief medewerker Peter Blom wordt beheerd.

 

Ongetwijfeld zijn er meer afbeeldingen van werkende archivarissen in de beeldcollecties van de archieven in Nederland en Vlaanderen.

 

Het lijkt mij aardig om de achtergrond van de twitteraccount @archief20 af en toe te verversen met afbeeldingen van archiefmedewerkers aan het werk. Op die manier kunnen we elkaar ook laten zien wat we in onze collecties hebben.

 

Wie heeft een mooie (rechtenvrije) afbeelding en vindt het leuk om die een tijdje als achtergrondafbeelding van @archief20 te laten te zien? Stuur je afbeelding met bijbehorende informatie op aan archief20@gmail.com. De afbeelding zal dan na verloop van tijd geplaatst worden als achtergrond van @archief20 en tevens met beschrijving in dit blog.

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Weergaven: 276

Reactie van Christian van der Ven op 12 Januari 2011 op 14.23

Leuk idee, Anneke! Ik heb je zojuist een tweetal foto's/afbeeldingen toegestuurd.

 

En ter informatie voor alle anderen: in tegenstelling tot wat Anneke zegt, ben ik zelf nauwelijks (meer) actief op via Twitter-account. Mijn grootste bijdrage lag in het eenmalig instellen van de automatische tweets. ;-) Alle lof dus voor Anneke, die zorgt voor het persoonlijk en levendig houden van Archief 2.0 op Twitter!

Reactie van Peter Blom op 13 Januari 2011 op 17.37

Hartstikke leuk Anneke ! Deze aquarel met de titel 'Archivaris Jacobus Perrels (Schoondijke 1864- Veere 1931) in het stadhuis van Veere'  is omstreeks 1920 vervaardigd door Johan Paul Constantius Grolman (Utrecht 1841 - Den Haag 1927). Voor de goede orde (we blijven archivarissen!): het is te vinden in de verzameling van de gemeente Veere, het inventaris nummer is GV45.

 

 

Reactie van Anneke van Waarden-Koets op 13 Januari 2011 op 18.05

@Christian, Dank je wel, dat zijn twee prachtige afbeeldingen! Ik laat de Veerse archivaris Perrels nog even staan en dan heeft hij straks twee waardige opvolgers op de achtergrond van Archief20.

@Peter, Dank je wel voor de aanvullingen op de beschrijving! Het is een heel sfeervol schilderij, dus ik laat 'm nog ven staan.

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden