Bunkerproject: Bibliotheek, Archief en Vrijwillersorganisatie werken samen met de inzet van hyves

Er zijn projecten waar ik een grote glimlach op mijn gezicht van krijg. Dat was onlangs het geval toen ik op de Bieb- en Archiefhyve las over het Bunkerproject van de Arnhemse Stichting Wijken voor Kunst. Deze vrijwilligersorganisatie heeft als doel om Arnhemse wijkbewoners in contact te brengen met de lokale cultuur, erfgoed, geschiedenis, cultuurhistorie en kunst. Zij hebben in samenwerking met de Arnhemse Bibliotheek en het Gelders Archief een tentoonstelling opgezet rondom de openstelling van een atoomschuilkelder in de volkswijk Klarendal.

Om de buurt erbij te betrekken zijn ze zeer actief mensen gaan benaderen via hyves. Binnen 8 dagen hadden ze 356 vrienden inmiddels. Een mooie prestatie! Meer informatie over het project en hun aanpak op hyves is te vinden in de blogpost op de Bieb- en Archiefhyve.

Ik ben erg benieuwd hoe het project verder verloopt. Maar de samenwerking tussen de organisaties met de doelgroepen en de inzet van sociale netwerken verdient van mij alle lof en aanbeveling!

Weergaven: 63

Reactie van Luud de Brouwer op 23 November 2009 op 0.06
Ik zag dat ik wat uitnodigingen had gemist op Hyves, maar ik ben nu ook lid van de Bunker!

Dik 600 leden. Ik hoop dat de tentoonstelling ook zo goed loopt. :)
Reactie van Christian van der Ven op 23 November 2009 op 13.56
Nu al 666 vrienden, maar da's maar een getal natuurlijk. Ik ben namelijk veel meer benieuwd naar de activiteiten op het Hyves-netwerk. Van het doorlezen van enkele van de krabbels werd ik niet heel vrolijk: vooral mensen die zich afvroegen door wie ze eigenlijk 'bevriend' waren...

Maar het is een goed initiatief om te proberen via Hyves (dus een bestaande sociale netwerksite) je project onder de aandacht te brengen en mensen actief erbij te betrekken. Ik hoop dat er een goede evaluatie van komt, waarvan andere instellingen kunnen leren. En ik hoop dat Wilma ons daar dan op attent maakt - of mensen van het project zelf natuurlijk! ;-)
Reactie van Wilma van den Brink op 23 November 2009 op 14.30
Ik ben ook benieuwd hoe het project gaat aflopen. Hyves is idd geen plek waar men diepgaande discussies zal voeren. Maar het is idd wel de plek om mensen te attenderen op dit soort projecten. Doordat Bunker een persoonlijke hyvepagina heeft genomen betekent dit dat iedere gadget die ze toevoegen aan de pagina, iedere nieuwe wie-wat-waar en iedere nieuwe blog automatisch zichtbaar wordt bij die 666 vrienden. Door regelmatig content toe te voegen attendeer je mensen dus steeds op het project. Ik hoop aldus dat er meer content toegevoegd gaat worden om zodoende de aandacht voor het project onder de "vrienden" vast te houden en uit te breiden.

Ik zal Max vragen ons op de hoogte te houden, maar ik vermoed dat hij dat al van plan is. We zijn immers allen nu met hem bevriend ;-)
Reactie van Wilma van den Brink op 30 November 2009 op 21.13
Ik zag op de hyvespagina inmiddels verschillende verhalen van bewoners. Interessant. Ik had niet verwacht die interactie. Max doet goed werk aldaar!

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden