Iedere maand zetten we een lid van Archief 2.0 in het zonnetje. Iemand die zich op wat voor manier dan ook verdienstelijk maakt voor de community. Deze maand Lisette Kuijper, vaste gast tijdens ArchiefWiki Inklopdagen en bij vlagen ook op andere dagen fanatiek inklopper:


Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Lisette Kuijper, 21 jaar, gelukkig getrouwd en derdejaarsstudente Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Mijn hobby’s zijn lezen, winkelen en Zumba (Latijns-Amerikaanse dansstijlen gecombineerd met fitness). Ik geef ook af en toe les in Zumba op het sportcentrum in Tilburg, waar ik woon.

Na mijn bachelor wil ik vanaf september de master Archiefwetenschap gaan volgen. Daarom heb ik de vrije ruimte van mijn bachelor opgevuld met vakken uit het schakelprogramma Archiefwetenschap. Naar aanleiding van een leuke stage bij het Regionaal Archief Nijmegen ben ik geïnteresseerd geraakt in het archiefwezen, vandaar dat ik ook op Archief 2.0 ben beland.

 

Hoe ben jij actief als Archivaris 2.0?

Ik ben voor het eerst actief geworden op Archief 2.0 via de ArchiefWiki Inklopdag, die op 6 november 2010 in Tilburg werd gehouden. Op die dag heb ik kennisgemaakt met de ArchiefWiki en heb ik er een bijdrage aan mogen leveren door het inkloppen van archiefdiensten. De tweede Inklopdag van 4 april was ook een succes. Verder ben ik ‘redacteur’ van de provincie Gelderland en controleer ik zo nu en dan of de gegevens van de archiefdiensten nog actueel zijn. Ook probeer ik vanaf nu overige archiefdiensten, zoals kerkelijke instellingen, in te kloppen.

 

Wat betekent Archief 2.0 voor jou?

Archief 2.0 betekent voor mij een kennismaking met het archiefwezen. Ik leer meer over de verschillende terminologieën (het tweede project van de ArchiefWiki, naast de kaart met alle archiefdiensten) en over het gebruik van Web 2.0-technologieën. Daarnaast leer ik veel nieuwe mensen kennen, die mij verder op weg helpen in de ‘archief(2.0-)wereld.’

 

Wat zijn je dromen voor Archief 2.0?

Ik hoop dat Archief 2.0 tot een nationaal forum uitgroeit, dat alle archiefinstellingen in de ArchiefWiki hun gegevens bijhouden en, natuurlijk nog belangrijker, actief deelnemen aan discussies, waardoor kennis onderling gedeeld kan worden.

 

Wat zie jij als de grootste uitdaging voor Archief 2.0?

Ik denk dat het heel belangrijk is de gebruikers van archieven niet te vergeten. Onderlinge kennisdeling is natuurlijk goed, maar gebruikers benaderen archieven anders dan professionele archivarissen. Zo zijn de zoekmethoden van gebruikers heel verschillend. Ik denk dat Archief 2.0 ook gebruikers moet betrekken bij de formulering van terminologieën. Op de laatste Inklopdag is daar een begin mee gemaakt door ook lekenomschrijvingen toe te voegen.

 

Wil je ook iemand in het zonnetje zetten? Stuur een email naar archief20@gmail.com en laat het ons weten.

Weergaven: 282

Reactie van Yvette Hoitink op 30 April 2011 op 12.05
Leuk om wat meer over je te lezen! Als fanatieke gebruiker die de overstap heeft gemaakt naar de archieven ben ik het helemaal met je laatste opmerking eens :-)
Reactie van Wilma van den Brink op 6 Mei 2011 op 11.07
Welkom! Geschiedenis is ook een prachtige studie. Ik ben benieuwd wat je onderwerp voor je Bachelor scriptie gaat worden. In ieder geval een hele goede keuze om Archiefwetenschappen erna te gaan doen. Succes!
Reactie van Lisette Kuijper op 6 Mei 2011 op 16.30
Bedankt Yvette en Wilma voor jullie leuke reacties! Ik ben al een tijdje bezig met mijn bachelorscriptie en het onderwerp is de evangelische beweging van Jan de Liefde uit de 19e eeuw, erg interessant! Heb jij ook Geschiedenis gestudeerd, Wilma? Groetjes, Lisette
Reactie van Jennifer Laarman op 9 Mei 2011 op 11.53

Ha Lisette,

Grappig om je hier tegen te komen! Wat goed dat je je blijft inzetten in en voor de archiefwereld. We zullen nog wel meer van je horen..! Groetjes, Jennifer / Regionaal Archief Nijmegen 

Reactie van Lisette Kuijper op 9 Mei 2011 op 14.53

Hoi Jennifer, bedankt voor je reactie! Ik zal je vast nog wel eens tegenkomen inderdaad, in Amsterdam gaat het gelukkig ook goed met de studie. Gaat alles goed in Nijmegen op 't archief? Groetjes, Lisette

 

Reactie van Jennifer Laarman op 10 Mei 2011 op 9.42
Hoi Lisette, op het archief gaat het heel goed. Zeker op educatief was het de laatste tijd vrij druk; een flinke aanloop van scholen! In een paar maanden tijd zijn er al meer scholieren en rondleidingen geweest dan in heel 2010. Nu merk je dat de vakantietijd zo'n beetje begint en het iets rustiger wordt. Veel succes met je studie... en kom vooral nog een keer langs. Groet, Jennifer
Reactie van Lisette Kuijper op 10 Mei 2011 op 10.31
Hoi Jennifer, mooi dat het op het archief nog steeds goed gaat en wat leuk dat er zoveel scholieren zijn gekomen! Ik zal binnenkort wel weer eens langskomen, lijkt me gezellig:) Groetjes, Lisette
Reactie van Wilma van den Brink op 11 Mei 2011 op 15.32

@Lisette Wat een ontzettend leuk onderwerp!!!

Ik heb Economische en Sociale Geschiedenis (global history) bij de VU gedaan en mijn (Master)scriptie ging ook over de 19e eeuwse liefde ;-) Om precies te zien over de prostitutie in negentiende eeuws Haarlem. Misschien heb je er iets aan. Mijn scriptie vind je fulltext online (en in boekvorm).

 

Ik wil graag je bachelor scriptie lezen. Ik blijf het namelijk een boeiend onderwerp vinden :-)

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden