Iedere maand zetten we een lid van Archief 2.0 in het zonnetje. Iemand die zich op wat voor manier dan ook verdienstelijk maakt voor de community. Deze maand Marilou Nillesen, die iedere twee weken een leuke draai weet te geven aan de nieuwsbrief van Archief 2.0:

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Marilou Nillesen en ik werk voornamelijk op de studiezaal van het BHIC in Grave (en soms ook op de studiezaal in Den Bosch). Na de zomer verleg ik mijn focus meer op de website van het BHIC en probeer onze foto's en filmpjes beter te 'verkopen' en in een historische context te plaatsen.

Hoe ben je actief als Archivaris 2.0?
Zeer matig. Na de oproep dat er iemand werd gezocht voor de nieuwsbrief van Archief 2.0 heb ik me meteen aangemeld. Het voornemen meer voor Archief 2.0 te doen, had ik al langer. Maar het is een beetje hetzelfde als met sporten: ik neem het me wel voor, maar het komt er toch niet van. De nieuwsbrief móet er komen dus nu heb ik een stok achter de deur.

Wat betekent Archief 2.0 voor jou?
Archief 2.0 betekent voor mij een grote leerschool. Hoewel ik lurken inmiddels tot zelfstandig werkwoord heb verheven, blijf ik zo wel op de hoogte wat er allemaal speelt. Het meest interessant vind ik de discussies: ik lees standpunten van voor- en tegenstanders en kijk of ik er zelf iets van vind (of van zou moeten vinden). Soms haal ik mijn schouders op en klik weer verder, maar meestal zet het me aan tot nadere reflectie.

Wat zijn je dromen voor Archief 2.0?
Ik blijk zomaar dromen te delen met mijn collega Ton de Looijer, die al aangaf dat hij hoopte dat Archief 2.0 vast onderdeel zou worden van je werkplekomgeving, net zo vanzelfsprekend als de koffieautomaat. Nu voel ik me toch vaak wat betrapt als ik op de site van Archief 2.0 zit, alsof ik mijn vakantie zit te boeken in plaats van te werken. Dat verontschuldigende gevoel moet er van af en veranderen in een zekere trots.

Wat zie je als de grootste uitdaging voor Archief 2.0?
De grootste uitdaging vind ik laagdrempeliger te worden. Dat het in feite net zo logisch wordt in te loggen bij Archief 2.0 als dat je 's ochtends je mailt opent. Archief 2.0 is niet voor nerds die zich bezighouden met onbegrijpelijke zaken, het is voor iedereen die op welke manier dan ook werkt met archieven.

Wil je ook iemand in het zonnetje zetten? Stuur een email naar archief20@gmail.com en laat het ons weten.

Weergaven: 261

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden