Iedere maand zetten we een lid van Archief 2.0 in het zonnetje. Iemand die zich op wat voor manier dan ook verdienstelijk maakt voor de community. Deze maand Wim van den Hoonaard, die op Archief 2.0 regelmatig berichtjes post en reageert op berichten van anderen:

 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben 54 jaar, getrouwd met een ex-bibliothecaresse, samen hebben we een pleegzoon en wonen we in Deventer. Mijn hobby's zijn onder andere muziek maken, lezen en gedichten schrijven. Ik heb een brede interesse.

Ik ben begonnen als bibliothecaris in openbare bibliotheken. Daarna heb ik jarenlang gewerkt als DIV'er bij diverse overheidsorganisaties. Sinds 2003 werk ik bij Archief Eemland in Amersfoort, waar ik voornamelijk archieven (vanaf eind 19e eeuw) inventariseer en mij binnenkort ook meer ga bezighouden met gestandaardiseerde trefwoorden.


Hoe ben jij actief als Archivaris 2.0?

Ik volg met enige regelmaat discussies op Archief 2.0. Soms reageer ik als ik denk dat ik iets wezenlijks kan bijdragen. Soms stuur ik een nieuwsfeit in, meestal van Het Archiefforum of uit de landelijke pers.

 

Wat betekent Archief 2.0 voor jou?

Voor mij is het een gemakkelijke manier om met vakgenoten in contact te komen en van hen te leren. Omdat ik meerdere mensen tegelijk bereik met één bericht bestaat de kans dat iemand mijn bericht oppikt en er wat mee kan doen. Ik vind het leuk om mensen ergens op te attenderen, maar het is ook fijn als ik zelf een oplossing voor een bepaald probleem vind of een idee waar ik iets mee kan.

 

Wat zijn je dromen voor Archief 2.0?

Het zou mooi zijn als het (potentiële) publiek waarvoor (of met wie) we het werk allemaal doen, steeds beter de weg naar/in archieven weet te vinden. Er komen tegenwoordig steeds meer mogelijkheden. Hierbij wil ik overigens ook even aandacht vragen voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten, doven/slechthorenden, maar ook laaggeletterden.

 

Wat zie jij als grootste uitdaging voor Archief 2.0?

In je luie stoel op je interactieve televisie (geen aparte pc meer), of ergens op je mobiele apparaat, archiefonderzoek doen of gewoon lekker 'snuffelen'. Dus ook gescande archiefstukken (inclusief audiovisueel materiaal) bekijken en beluisteren. (Helpdesk aanwezig!) Een beetje 'Jules Verne'-achtig misschien?


Wil je ook iemand in het zonnetje zetten? Stuur een email naar archief20@gmail.com en laat het ons weten.

Weergaven: 92

Reactie van Julia Romijn-Wixley op 16 Februari 2011 op 11.12
Leuk Wim!
Reactie van Jos Quaedvlieg op 6 Maart 2011 op 21.14

Hallo Wim,

 

Helemaal gelijk met jouw pleidooi voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten, doven/slechthorenden, maar ook laaggeletterden. Ik werk ook voor MEE in Waalwijk voor mensen met een beperking en wordt hier mee wekelijks geconfronteerd.

Gelukkig komen de Jules Verne-tijden steeds dichterbij.

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden