Iedere maand zetten we een lid van Archief 2.0 in het zonnetje. Iemand die zich op wat voor manier dan ook verdienstelijk maakt voor de community. Deze maand Yvette Hoitink, die ons niet alleen vertelt wat haar iedere week opvalt op het web, maar op nog veel meer fronten online actief is:

 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Yvette Hoitink, 35 jaar oud, getrouwd en moeder van een zoontje van 7 maanden. Ik heb technische informatica en bedrijfsinformatietechnologie gestudeerd. Verder heb ik al 20 jaar genealogie en regionaal historisch onderzoek als grootste hobby.

 

Sinds 1996 ben ik betrokken bij webprojecten in de erfgoedsector, eerst vanuit mijn eigen bedrijf en sinds 2006 als medewerker van het Nationaal Archief. Vanuit het webteam doe ik allerlei dingen die te maken hebben met de online presentatie van het Nationaal Archief. Op het moment zijn we heel druk bezig met het ontwikkelen van onze nieuwe website. Daarnaast houd ik me onder andere bezig met webcare en sociale media zoals het Twitter-account @NArchief en de Flickr-foto's.

 

Hoe ben jij actief als Archivaris 2.0?
Erg actief! Ik vind het leuk om nieuwe technologie en ontwikkelingen te volgen en te zien hoe we die kunnen inzetten en die kennis dan weer te delen met collega's. Daarom verzorg ik ook het weekoverzicht op deze community, schrijf ik af en toe over mijn ervaringen met een nieuwe tool op mijn blog en ben ik coach bij 23 Archiefdingen.

 

Verder ben ik ook een echte archiefbezoeker2.0, die zijn resultaten deelt via een wiki, Twitter of Flickr of een mashup van een stamboomprogramma met Google Maps.

 

Wat betekent Archief 2.0 voor jou?
In een woord: samen. Samen werken aan presentaties van onze prachtige collecties, samen met collega's binnen en buiten het Nationaal Archief kennis uitwisselen, samen met bezoekers onze collectie ontsluiten.

 

Wat zijn je dromen voor Archief 2.0?
Voor de community hoop ik dat we er steeds beter in gaan slagen om collega's te inspireren en bij de community te betrekken. Nog te vaak zijn het enkele pioniers binnen een instelling die zich met dit soort onderwerpen bezighouden. Ik vind het daarom erg leuk om te zien wat het sneeuwbaleffect van een cursus 23 Archiefdingen kan zijn.

 

Wat zie jij als de grootste uitdaging voor Archief 2.0?
Durven loslaten. Je realiseren dat anderen veel meer met je gegevens kunnen dan jij en die niet alleen durven betrekken bij de ontsluiting maar misschien zelfs de regie geven. Dat instellingen medewerkers vertrouwen dat ze zich met al die nieuwe tools verantwoordelijk zullen gedragen en dat je organisatie flexibel genoeg is om kleine fouten op te vangen. Niet alles van tevoren tot in details uitgedacht willen hebben maar durven te experimenteren.

 

Wil je ook iemand in het zonnetje zetten? Stuur een email naar archief20@gmail.com en laat het ons weten.

Weergaven: 324

Reactie van Anneke van Waarden-Koets op 13 Januari 2011 op 16.22
Mooie blogpost Yvette! Leuk om zo nader kennis te maken. Nu nog eens een IRL-ontmoeting, dat gaat ongetwijfeld dit jaar een keer gebeuren!
Reactie van Yvette Hoitink op 13 Januari 2011 op 18.47
@Anneke Dank je! Zou inderdaad leuk zijn om elkaar eens te ontmoeten. Ik kom misschien nog bij het ZA en anders misschien op de KVAN-dagen? Ik ga daar dit jaar naar toe, hopelijk als spreker.
Reactie van Petra Links op 13 Januari 2011 op 19.07
@Yvette Mooie dromen en een interessante uitdaging! Dank je voor je inspirerende woorden. Groeten, Petra
Reactie van Gijsbert Hesselink op 13 Januari 2011 op 21.57
Erg leuk Yvette, dat je je toch altijd ook en vooral neerzet als genealoge! Je kent de noden van deze belangrijke doelgroep van het archiefwezen als geen ander. Succes!
Reactie van Yvette Hoitink op 13 Januari 2011 op 21.57
@Petra Graag gedaan en leuk om te horen :-)
Reactie van Anneke van Waarden-Koets op 14 Januari 2011 op 14.08
@Yvette, ik was van plan naar de KVAN-dagen te gaan, dus dan zie ik je daar!
Reactie van Yvette Hoitink op 17 Januari 2011 op 12.02
@Gijsbert Hesselink Ja, die twee kun je niet los van elkaar zien hoor! Dankzij mijn eigen onderzoek kan ik mijn werk beter doen, en dankzij mijn werk kan ik mijn onderzoek beter doen :-)
Reactie van Yvette Hoitink op 17 Januari 2011 op 12.03
@Anneke Leuk, dan zie ik je (in elk geval) daar en misschien nog wel eerder als ik een keer in Middelburg ben of jij in Den Haag.
Reactie van Petra Robben op 17 Januari 2011 op 13.18
Dag Yvette, mooie combinatie van technologie en genealogie en historisch onderzoek. Ik ga wsl ook naar de KVAN met hopelijk ook gelegenheid om te praten. Wellicht zien we elkaar daar!
Reactie van Yvette Hoitink op 17 Januari 2011 op 16.51
@Petra Ik krijg al zin in juni :-) Leuk om zoveel mensen die ik alleen online ken in het echt te ontmoeten.

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden