Op 10 en 11 juni vinden in het Stadsarchief te Amsterdam de KVAN-dagen 2013 plaats onder het overkoepelende thema: Kiezen!  

En dat thema is niet voor niets: Het archiefveld staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Budgetten en formaties krimpen terwijl de razendsnelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen vragen om kostbare investeringen in nieuwe expertise en infrastructuren. Steeds meer ziet het archiefveld zich genoodzaakt zich te heroriënteren op zijn functie en identiteit. Daarbij moeten keuzes gemaakt worden die soms pijn doen, maar die  ook nieuwe perspectieven kunnen bieden. Vanuit de idee dat keuzes maken kansen biedt, vragen wij u uw visie met ons te delen en tijdens de KVAN-dagen 2013 in discussie te gaan over verschillende actuele grote vraagstukken in ons vakgebied

De call for papers is vanaf begin december te vinden op dit forum en in het Archievenblad.

 

Twitter mee met #KVAN13 via @KVANdagen!

 

Over de KVAN-dagen

Tijdens de jaarlijkse KVAN-dagen prikkelen archivarissen, inspecteurs, publieksadviseurs, record managers, directeuren en andere professionals werkzaam of studerend in het informatiedomein elkaar met lezingen en discussies. De conferentie zet aan tot verdere inhoudelijke ontwikkeling van de beroepsgroep.

De Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland organiseert de KVAN-dagen 2013 in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam.

Weergaven: 439

Reactie van Christian van der Ven op 5 November 2012 op 7.36

Confronterend thema!

Reactie van Sylvia Bakker - Kempen op 5 November 2012 op 8.43

weer iets om naar uit te kijken!

Reactie van Yvonne Welings op 5 November 2012 op 9.20

Dag Petra,

Goed thema ! Kan je de call for papers ook op BREED plaatsen.

Met vr. groet

 

Yvonne Welings

Reactie van Jeanine Otten op 5 November 2012 op 9.51

Kiezen! Een actueel thema. Afgelopen vrijdag 2 november was het thema van het OKS-symposium in het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden "(On)beheersbaar Erfgoed: zonder kennis geen keuze".

Tijdens dat symposium ging het meer om waardevol roerend erfgoed dat zijn oorspronkelijke bestemming verliest en geen onderdak meer vindt bij musea; behoud- en verzamelproblemen van musea, gepaard met een terugval in kennis-objectgerichte, specifieke kunst- en cultuurhistorische kennis bij musea die zich meer en meer op een 'commerciële' bedrijfsvoering moeten richten en te maken hebben met inkrimping van het aantal conservatoren en bij adviserende overheidsinstellingen die vanwege bezuinigingen hun aantal medewerkers moeten verkleinen.

Sommige deelnemers aan het symposium refereerden aan de Archiefwet en wilden iets dergelijks voor roerend erfgoed, anderen opperden de mogelijkheid om specialisten op kennisgebieden te laten meewerken aan ontsluiting al dan niet in de vorm van crowdsourcing.

Reactie van Petra Links op 5 November 2012 op 12.37

Dank voor alle positieve reacties. Fijn om te lezen dat het thema leeft!

@Yvonne: Gaan we doen

@Jeanine: Interessant om te lezen dat het thema raakt aan actuele zaken in aangrenzende vakgebieden. Is er ook een inhoudelijk verslag van het symposium ergens te vinden?

Reactie van Jeanine Otten op 5 November 2012 op 19.25

Volgens mij is er geen inhoudelijk verslag van het symposium gemaakt, daarom hierbij de link naar programma OKS-symposium 2-11-2012 , met interessante sprekers als prof dr Paul Schnabel. Hij knalde er meteen in met zijn eerste opmerking dat in de psychiatrie verzamelzucht een erkende aandoening is.

Reactie van Petra Links op 5 November 2012 op 23.07

@Jeanine: Ziet er interessant uit, was vast een goede dag. Voor #kvan13 hopen we ook op prikkelende bijdragen, dus wat dat betreft is die uitspraak van Schnabel zeker inspirerend :)

Reactie van Sylvia Bakker - Kempen op 12 November 2012 op 11.24

Dank Jeanine! Goed en leuk stuk ook in het archievenblad!

"op nieuwe manieren aansluiting vinden bij de groeiende belangstelling voor geschiedenis"

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden