Opvallende berichten deze week:

  • 'De overheid houdt teveel documenten onnodig geheim'. Dat is de samenvatting van de Ketelaarlezing die vorige week gehouden werd door Mr. Davids, de voorzitter van de onderzoekscommissie naar de oorlog in Irak. Naast de interessante lezing, was dit voor mij en vele anderen ook een prima gelegenheid om collega's die we alleen via Twitter of Archief2.0 kenden in levende lijve te ontmoeten!
  • Creative Commons introduceert het Public Domain Mark, waarmee je kunt aangeven dat een bepaald werk in het publieke domein valt. Europeana gaat hier mee werken.
  • In Zwolle en Eindhoven worden bijeenkomsten gehouden over de Archiefvisie. Lees het verslag van Inge Angevaare, zie het live-verslag op het blog van Ingmar of bekijk de tweets.
  • Het Nationaal Archief en Erfgoedhuis Zuid-Holland starten een pilot voor het georefereren van oude kaarten. De vrijwilligers waren erg enthousiast. Zie Jeroens blogpost hierover elders op Archief2.0.
  • Jessica Sedgwick analyseert de user generated content van drie websites. Opvallend vind ik het grote aantal relevante commentaren in de onderzochte sites. In mijn ervaring met Flickr gaat het merendeel van de reacties om meningen ('mooie foto') en niet om de inhoud.
  • Beeld en Geluid lanceert de iPhone-app Oorlogsmonumenten in beeld, waar je op de locatie zelf archiefmateriaal kunt inzien van oorlogsmonumenten.
  • Het NARA lanceert een grappig project waar bezoekers oude foto's in hun huidige context laten zien.
  • De documentaire Woberator verschijnt:

Woberator, de documentaire from Brenno de Winter on Vimeo.

Weergaven: 42

Reactie van Ingmar Koch op 13 Oktober 2010 op 19.28
[ingezonden mededeling]
Ik was gisteren aanwezig bij de Archiefvisie-bijeenkomst in Eindhoven en heb met behulp van Cover-it-live verslag gedaan: Live: Met het oog op morgen #archiefvisie
Reactie van Albert Koevoet op 15 Oktober 2010 op 7.57
Hi Yvette,
handig zo'n overzicht, kan ik makkelijk op de hoogte blijven van wat er gebeurt 'in het archievenveld' nu ik op wat meer afstand zit.
Reactie van Yvette Hoitink op 16 Oktober 2010 op 21.54
@Ingmar Leuke aanvulling, staat erbij!

@Albert Fijn dat je ons blijft volgen! Ik heb zelf heel archief2.0 in mijn RSS-feed, maar als je alleen dit weekoverzicht als 'filter' wilt kun je ook op de tagpagina 'watjouenmijopviel' de RSS-feed pakken.

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden