Op Molblog een aardig stukje over de rol van "web 2.0" in de bevrediging van behoeften van de mens. Zonder nu al te diep op de materie in te gaan, is de strekking van de blogpost geloofwaardig. Ik ga hier geen verhandeling houden over de wetenschappelijke waarde van noch de piramide van Maslow noch de inhoud van de blogpost. In de woorden die de schrijver hanteert kun je web 2.0 (sociale media) plaatsen binnen het behoeftemodel van Maslow.

>> het artikel


De commentaren zijn ook interessant:
"Web 2.0 wordt helemaal niet exclusief voor zelfontplooing gebruikt; een van de meeste succesvolle toepassingen is dating - helemaal onderin de piramide (als je sowieso in die hiërarchie gelooft)."

"Men kan bijvoorbeeld op het ene sociale netwerk in fase 4 zitten en in het andere in fase 2. Foto's delen op bijv. flickr zeg dus iets over de mindset van de publicist: hij voelt zich veilig genoeg om te plaatsen en heeft behoefte aan erkenning, het delen met gelijkgestemden wijst ook weer op een fase."

[plaatje afkomstig van www.floor.nl]

Weergaven: 4178

Reactie van Albert Koevoet op 12 Januari 2009 op 19.55
mbt eerste angehaalde commentaar: volgens mij valt dating niet in de laagste categorie van de piramide maar in de middelste (op zoek naar affectie). Maar dat terzijde.
Reactie van Luud de Brouwer op 12 Januari 2009 op 20.26
@Albert
Het zegt waarschijnlijk meer over degene die het commentaar heeft geschreven en die datingsites gebruikt om sex te vinden ;-)

Opmerking

Je moet lid zijn van Archief 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Archief 2.0

Zoeken in Archief 2.0

Loading

© 2018   Gemaakt door Archief 2.0.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden